Wonen vlakbij de dorpskern in September Zevenaar

Vlakbij de gezellige stadskern van Zevenaar komt in de voormalige Dominee Wartena School, gelegen aan de Molenstraat 42, het nieuwste woonhuis, September Zevenaar. Een bijzonder en markant gebouw midden in een levendige woonwijk, een prachtig oud monument gecombineerde met de voordelen van de nieuwbouw. U vindt er de charme van oude en monumentale bomen, een grote tuin, midden in Zevenaar. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners wonen en leven bij September als een grote familie samen. Ze werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de natuur. Bijzonder aan deze locatie is dat leidinggevende Monique Willemsen en directeur Michiel van Putten hier al in gesprek waren met de gemeente Zevenaar voor het ontstaan van September.

Appartementen

In de oude school zijn 18 ruime appartementen variërend van 25-45 m2 groot met een woon- slaapkamer, eigen badkamer en kitchenette. De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. Ook is er voor de bewoners en bezoekers een heerlijke zitruimte bij de ingang van het pand, die je nog het beste kan omschrijven als inpandig café.

Omgeving

Het woonhuis is gelegen op loopafstand van de gezellige stadskern en het Raadhuisplein van Zevenaar. Middenin een levendige woonwijk met voorzieningen zoals restaurants, winkels, kappers en een huisarts dichtbij. Zevenaar is een muziekstad geworden waarbij er maandelijks diverse muziekavonden en andere activiteiten worden georganiseerd.

Woonkosten

Het wonen bij September Zevenaar is mogelijk voor mensen met een AOW en een aanvullend pensioen of eigen vermogen. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. Het wonen bij September is beschikbaar vanaf 1250 euro. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement.

Historie

Van origine is het monumentale gebouw in gebruik geweest als basisschool. In de afgelopen jaren hebben verschillende organisaties zoals een asielzoekerszoekerscentrum de school ‘bewoond’. Het Liemers Museum was de laatste gebruiker van het pand, waarbij het als dependance van het museum werd gebruikt. Medio 2015 is het gebouw aangekocht van de gemeente Zevenaar. De voormalige school zal grondig verbouwd worden met oog voor de karakteristieke kenmerken. Tevens zal in de achtertuin een nieuwe vleugel aangebouwd gaan worden. Wij verwachten medio juni onze deuren te openen voor de eerste bewoners.

Telefoonnummer: 
06 52 54 01 72