Drie matches op Beursvloer Voorst voor Twello

woensdag 31 oktober 2018

Tijdens de Beursvloer Voorst, een avond waar verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in de regio elkaar kunnen vinden, zijn maar liefst drie matches gemaakt voor September Twello. In totaal werden 88 matches gevormd. 

De eerste match voor September is samen met Vluchtelingenwerk Nederland. In deze samenwerking komen twee avonden vluchtelingen bij September koken, met als thema 'Wereldkeuken'. Daarnaast komt Scoutinggroep Gelre Twello in het voorjaar van 2019 de tennisbaan, basketbalveld en de tafeltennistafel die op het terrein staan schoonmaken en opknappen. Als ruil komen zij bij ons sporten. Leuk voor de scouts, ze zullen verzekerd zijn van enthousiast publiek en de sportfaciliteiten worden zo vaker gebruikt. Als derde bekijkt Stoomhoutzagerij de Wilpse of ze met een oude boom, die van het landgoed wegmoet iets kunnen. Als ruil krijgen de bewoners dan een rondleiding met koffie en lekkers aangeboden. Hoe worden bijvoorbeeld klompen gemaakt of een mooie tafel uit een stuk hout? 

Ook is er nog contact gemaakt met jeugdclub Klarenbeek. Zij bieden 'helpende handjes', en September Twello biedt de omgeving aan om bijvoorbeeld een dropping of speurtocht te houden. 

Overgebleven wensen

Natuurlijk kan niet alles in een avondje geregeld zijn. Zo zoekt September Twello nog mensen die willen deelnemen aan de 'leestafel', waarbij mensen vrijwillig voorlezen aan een groep bewoners, zijn er nog wensen voor het creëren van een kippenren en/of dierenverblijf, willen we graag een sponsorloop of sportevenement organiseren om geld in te zamelen voor een duofiets en zouden we graag een mooi rustplek realiseren voor wandelaars en fietsers uit de omgeving op het landgoed. Er is genoeg te 'ruilen': het landgoed waar September Twello op staat is heel geschikt om trouwfoto's op te maken, de tennisbaan en het grasveld zijn prachtige plekken voor sportfestiviteiten voor verenigingen en andere groepen uit de regio. En binnen staat in de serre een piano waar een mooi concert gegeven kan worden. 

Heeft u ook nog een aanbod voor September, of heeft u ideeën waar u de bewoners nog gelukkiger mee maakt? Dan kunt u contact opnemen met leidinggevende José Driessen (jose.driessen@wonenbijseptember.nl).