Nieuwbouw September Nijverdal gaat laatste fase in

vrijdag 19 oktober 2018

September Nijverdal, het woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen aan de Salomonsonstraat is bijna klaar. De komende maanden legt de bouwer de laatste hand aan het pand en in de maand december zal September de woonkamers, keuken en andere gemeenschappelijke ruimtes in het woonhuis sfeervol afwerken en inrichten. Toekomstige bewoners en geïnteresseerden kunnen een appartement komen bekijken.

Bewoning vanaf begin 2019
In totaal biedt September Nijverdal plek aan twintig ouderen met geheugenproblemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland is ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het heeft gezellig ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De knusse en gezellig ingerichte woonkamers hebben openslaande deuren naar tuin en terras. “Ieder persoon vindt het fijn om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is”, licht Heidi Cruiming, leidinggevende van September Nijverdal toe. “Het hele pand geeft nu al een warm en huiselijk gevoel.”

Een thuisgevoel
De appartementen bij September Nijverdal zijn 31 tot 38 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. “Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis”, zegt Cruiming. “En uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.”

Vanaf november is het al mogelijk een appartement te bekijken. Geïnteresseerden voor wonen zijn op afspraak van harte welkom om een bezoek te brengen. Zij krijgen een rondleiding van Heidi Cruiming. Wilt u vervolgens meer weten over inschrijven, wonen en verhuizen, dan komt zij graag bij u thuis langs om alles te bespreken. Later zal ook nog een openingsborrel plaatsvinden waarvoor iedereen uit de omgeving een uitnodiging zal ontvangen.