Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Informatie over

Wonen bij September Hardinxveld-Giessendam

Aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam opent Wonen bij September naar verwachting eind 2022 een nieuw woonhuis voor 24 ouderen met dementie. Dat zijn de gemeente en Wonen bij September overeengekomen. September gelooft in kleinschalige woonhuizen waar ouderen met dementie de liefde, aandacht en betrokkenheid krijgen die zij op hun oude dag zo nodig hebben. Alle bewoners blijven het leven zoals zij dat gewend zijn, zoveel mogelijk voortzetten.

De hoek van de Molenstraat/Stationsstraat 23-27 was het terrein van de voormalige Giessenschool en een huisartsenpraktijk. De ontwikkeling van het woonhuis van September is in handen van Thuismakers. Naast het woonhuis worden op het aangrenzende terrein ook 15 koopappartementen ontwikkeld door Blokland Bouwpartners. Thuismakers en Blokland Bouwpartners werken nauw samen aan een optimale ontwikkeling van het plangebied. Wonen bij September vindt het belangrijk dat het kleinschalige woonhuis onderdeel is van de buurt en de samenleving in Hardinxveld-Giessendam. 

Ik ben blij dat we wederom een ontwikkeling hebben voor een steeds groter wordende doelgroep. Juist wanneer je ouder wordt en zorg nodig hebt, wil je dichtbij je vertrouwde omgeving wonen. Het liefst thuis, maar dit biedt met deze opzet een nieuw thuis. Ook ben ik blij dat het gelukt is om invulling te geven aan de maatschappelijke bestemming van het perceel. In Hardinxveld-Giessendam zorgen wij voor elkaar. Wethouder Trudy Baggerman

Informatiebijeenkomst

Voor de bouw is een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld. Op donderdag 22 april vindt er een digitale informatieavond plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Zowel Wonen bij September, Thuismakers en Blokland Bouwpartners zijn aanwezig om de planontwikkelingen toe te lichten. U kunt tijdens deze online bijeenkomst uw vragen stellen over dit voorontwerp bestemmingsplan. 

Aanmelden informatiebijeenkomst

U kunt zich aanmelden door uiterlijk woensdag 15 april uw voor- en achternaam en e-mailadres onder vermelding van 'Informatieavond Stationsstraat 23-27' te mailen naar ......
U ontvangt vervolgens op dinsdag 20 april per email een link voor de digitale bijeenkomst in het programma MS Teams. Met die link kunt u op 22 april vanaf 19.15 uur inloggen en deelnemen aan de informatieavond.

Inzage voorontwerp bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van donderdag 15 april tot en met woensdag 12 mei 2021 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam). Het voorontwerp is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan identificatienummer is NL.IMRO.0523.BP2021STATIONSSTR-VO01

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over de bouw van het woonhuis voor ouderen met dementie, stuur dan een mail naar communicatie@wonenbijseptember.nl of vul het contactformulier in.

Over Wonen bij September

Wat is Wonen bij September voor organisatie? Wat is onze visie? Voor wie is wonen in een September-huis bedoeld? En wat maakt wonen bij September nou zo bijzonder. Bekijk hier de Powerpoint-presentatie voor antwoord op al deze vragen!

Ontdek hoe het is om te wonen bij September

Medewerkers, bewoners en familie van vertellen.

 

 

 
Ja, ik heb interesse in Wonen bij September!

Wilt u meer weten over wonen bij September voor uzelf of voor een van uw naasten? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Zoek op trefwoord...