September Leusden in Kasteel Stoutenburg

woensdag 19 juni 2019

Donderdagavond 11 juli 2019 vindt bij Bowlingcentrum de Korf in Leusden een informatieavond plaats over de nieuwe bestemming van het kasteel op Landgoed Stoutenburg. Wonen bij September verbouwt het kasteel aan de Stoutenburgerlaan het komende jaar tot woonhuis met 24 appartementen voor ouderen met dementie.

Wonen in een fijne en geborgen omgeving

Stoutenburg is een kleine gemeenschap die al sinds de jaren '60 hoort bij de gemeente Leusden. Dit prachtige stukje vrije natuur ligt precies tussen Leusden, Hoevelaken en Amersfoort in. Een fijne omgeving met veel mogelijkheden. September gelooft dat mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan.

Tijdens de informatieavond op 11 juli laat Wonen bij September de plannen zien, om van  het kasteel een woonhuis  te maken. Direct betrokkenen, geïnteresseerden en omwonenden zijn hier van harte voor uitgenodigd.     

     Verbouw en nieuwbouw   

Stoutenburg staat vooral bekend om het landgoed met kasteel uit 1888, in de volksmond Heerlijkheid Stoutenburg.  Het kasteel op Landgoed Stoutenburg en was sinds 2000 in eigendom van Stichting Het Utrechts Landschap.  De verkoop aan September betekent dat het gebouw zal veranderen: van kasteel naar woonhuis. Een woonhuis waar de toewijding, liefde en aandacht die de toekomstige bewoners en hun verwanten verwachten tot werkelijkheid worden gebracht.   

  Planning   

De start van de bouw staat gepland voor september 2019 en de eerste  bewoners  kunnen naar verwachting in de zomer van 2020 hun intrek nemen.   

Locatie 
Bowlingcentrum de Korf
De Smidse 1
3831 NT Leusden  

Programma
19.00  uur     Inloop 
19.30  uur     Bijeenkomst 
20.30  uur    Gelegenheid tot napraten en borrel 
21.30  uur    Einde bijeenkomst