Openingsfeest Nijverdal op 19 december

vrijdag 9 november 2018

Op woensdag 19 december viert September Nijverdal een groots openingsfeest. Iedereen in Nijverdal en omgeving en alle mensen die de bouw en ontwikkeling van dit woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen mede mogelijk hebben gemaakt, zijn van harte welkom. We vieren samen het verloop van een voorspoedige bouw, en drinken champagne op het 'thuis' voor de bewoners die in januari hun intrek nemen in dit prachtige, nieuwe onderkomen.

Het openingsfeest zal plaatsvinden in de woonkamers en woonkeuken en de tuin van het woonhuis. Vanzelfsprekend is er mogelijkheid om een rondleiding door het pand te krijgen. U bent van harte welkom van 15-19 uur.

 

         

Van huis naar woonhuis

Het woonhuis biedt plek aan twintig ouderen. In het huis zijn twee grote, gezellige woonkamers en alle bewoners beschikken over een eigen appartement, dat ze zelf kunnen inrichten. De eerste bewoners gaan met hun familie tussen kerst en oud en nieuw al aan de slag in hun eigen appartement: muren behangen, gordijnen ophangen en meubels neerzetten. Allemaal zoals ze het zelf graag willen, zodat ze zich meteen thuis voelen tussen hun eigen spullen.

De bouw van September Nijverdal aan de Salomonsonstraat begon begin 2018. Bouwbedrijf Aan de Stegge heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en levert nu eind november volgens afspraak het hele pand op. 'De eerste weken van September gebruiken we om van het huis een woonhuis te maken', zegt Heidi Cruiming, leidinggevende van het woonhuis. 'De afgelopen maanden is er achter de schermen ontzettend hard gewerkt. Op de bouw, maar ook door ons. We hebben nu een volwaardig team dat op 1 januari aan de slag kan, maar we hebben ook veel tijd geïnvesteerd in een mooie inrichting, een geweldige sfeer en de potten en pannen om heerlijk te kunnen koken moesten natuurlijk ook uitgezocht. In de komende maanden zullen steeds meer bewoners hun intrek nemen. 'Dat gaat geleidelijk.'

Deuren blijven open, maar op afspraak

De deuren van dit woonhuis blijven natuurlijk, zoals bij elk woonhuis van September open. Toch zal 19 december het laatste moment zijn dat 'zomaar binnenkijken' mogelijk is. 'We vragen daarna wel of iedereen die wil komen kijken, en geen familie heeft wonen bij ons, een afspraak wil maken', zegt Heidi. 'Rust is ook belangrijk voor de bewoners. We zullen ook regelmatig activiteiten organiseren in het komende jaar voor allerlei verschillende mensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huiskamerconcerten of een zomerfeest.'

Wilt u graag bij het openingsfeest aanwezig zijn? Meld u dan graag aan via ons aanmeldformulier.