Ontdek alles over

Wonen bij September Stoutenburg

Kasteel Stoutenburg, aan de Stoutenburgerlaan 5, is ingrijpend verbouwd. Het bekende kasteel in de kleine gemeenschap Stoutenburg bij Leusden is omgetoverd tot een prachtig woonhuis voor ouderen met dementie. De 24 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel.

Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag gaan runnen. Niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen. - Liesbeth Smeels, leidinggevende September Stoutenburg

Het drie verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis is helemaal in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. Zodat het herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Net als thuis.

Fijn wonen bij September

Bij September vinden wij het ontzettend belangrijk dat bewoners zo lang mogelijk het leven kunnen blijven voortzetten, zoals zij dat gewend zijn. Wij hebben geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Bewoners houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg naar bed en vroeg weer op? Dat kan!

Wil men buiten een wandeling maken, even fietsen of wordt iemand blij van lekker tuinieren of klussen? We hebben voldoende medewerkers paraat staan om iedereen een fijne dag te bezorgen, waarbij we echt luisteren naar de wensen en behoeften van bewoners. Bewoners leven als een grote familie en doen de dingen waar zij blij van worden. Familie, vrienden en bekenden zijn natuurlijk altijd welkom. De deur staat altijd open en de koffie altijd klaar! 

De appartementen en het woonhuis

De 24 ruime appartementen zijn tussen de 32 en 45 vierkante meter groot. Alle appartementen hebben een eigen badkamer. Er zijn vier gemeenschappelijke woonkamers en in het hele woonhuis zijn replica's van Hollandse meesterwerken zoals Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn te vinden.

 

De omgeving

Stoutenburg behoort tot de gemeente Leusden. Het sprookjesachtige kasteel staat middenin de natuur, omgeving door bos. Maar ook Amersfoort is om de hoek. Het beste van twee werelden! Vanuit het kasteel op landgoed Stoutenburg loop je zo het prachtige parkbos in. Een fijne groene omgeving om in te wonen, maar toch levendig door alle bezoekers op het landgoed.

De historische elementen zoals de marmeren zuil in de hal zijn behouden bleven. Na een ingrijpende verbouwing heeft het kasteel haar aloude grandeur teruggekregen. 

Ja, ik heb interesse in Wonen bij September!

Wilt u meer weten over Wonen bij September voor uzelf of voor een van uw naasten? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. Zelf contact opnemen met Liesbeth Smeels, de leidinggevende van het woonhuis, mag natuurlijk ook. U kunt contact opnemen via liesbeth.smeels@wonenbijseptember.nl of 088- 5721634.

Zoek op trefwoord...