Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Kwaliteit

Bij September is kwaliteit van zorg vanzelfsprekend. Er mag simpelweg nooit discussie over zijn. In de woonhuizen van September zijn 24 uur per dag bevoegde en bekwame medewerkers aanwezig.

De kwaliteit van September gaat over kwaliteit van leven. Bij September vinden we dat we kwaliteit hebben geleverd als alle bewoners terugkijken op een fijne dag. Elke dag opnieuw. We kennen iedereen die bij ons woont persoonlijk en weten dus waar zij blij van worden. Zo zorgen we voor een leefomgeving die aansluit bij de bewoners, elke dag.

Zes woonhuizen zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd door Certiked: Apeldoorn, Arnhem, Twello, Wageningen, Witmarsum en Zevenaar. De overige Septemberhuizen zijn nieuw of net overgenomen. Eind mei 2021 vindt er weer een hercertificering door Certiked plaats voor zowel het servicebureau in Woerden als de woonhuizen van September.

Jaarplan kwaliteit 2021

In 2021 wil Wonen bij September de methodiek van Leefplezier verder ontwikkelen, waarbij wetenschap, beleid en praktijk worden verbonden. Bekijk hier het jaarplan kwaliteit voor 2021.

Kwaliteitsverslag 2019

Kwaliteit staat bij September hoog in het vaandel. En kwaliteit is simpel: het leven van alledag kunnen voortzetten zoals men dat thuis gewend was. In de woonhuizen van September leeft men zoals thuis. Waar nodig en waar wenselijk ondersteund door deskundige medewerkers die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Bij September zijn altijd voldoende medewerkers beschikbaar zodat persoonlijke aandacht, warmte en liefde daadwerkelijk kunnen worden geboden. Hoe wij werken om deze kwaliteit te waarborgen en verder te verbeteren, leest u in het Kwaliteitsverslag dat wij ieder jaar publiceren.

Download het hele kwaliteitsverslag 2019 in pdf.

Samen met familie en bewoners

De meest waardevolle experts waar September gebruik van maakt zijn de familieleden en naasten van bewoners. Zij vertellen ons wat belangrijk is. Wij vragen juist hen om de kwaliteit van September te beoordelen. Op deze manier maken wij samen met de bewoner en familie de zorg persoonlijk en op maat.

Wij werken met een platte organisatie waarbij de ervaren leidinggevende het team in het woonhuis aanstuurt, een gemengd team van gekwalificeerde bevlogen verzorgenden tot mensen met een groot hart en empathisch vermogen. Het team kan terugvallen op een krachtig en divers netwerk van specialisten en experts.

Onze medewerkers

In onze woonhuizen werken mensen met het hart op de juiste plek. Dagelijks zorgen zij ervoor dat de bewoners een fijne dag hebben en het dagelijks leven voort kunnen zetten zoals ze dat gewend zijn. Ze bieden hulp en ondersteuning als dit nodig is, zoals je dat thuis ook zou doen. Liefdevolle bejegening en aandacht vinden we net zo belangrijk als adequate en actuele medische kennis en opleiding. Onze teams zijn dan ook zo samengesteld dat dit 24 uur per dag gegarandeerd is. We leiden onze medewerkers dus ook continu op om de kennis en vaardigheden te waarborgen. We doen dit intern via de September Academie en extern in samenwerking met opleiders.

De bewoners staan voorop. De inzet van medewerkers passen we aan op de behoeften van de bewoners. We vinden het belangrijk dat u daar inzicht in heeft. In het document hieronder vindt u het aantal fte's per functie per woonhuis (peildatum: 9 maart 2018). 

Download de Personeelssamenstelling Wonen bij September in pdf.

Zoek op trefwoord...