open juli 2023

September Arnhem Villa Rijzenburg

  • In aanbouw
  • 22 appartementen
  • Juli 2023

Bij de entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt deze bijzondere locatie. Het voormalige restaurant 'De Rijzenburg' wordt verbouwd tot kleinschalig woonhuis met 22 appartementen voor ouderen met dementie. Ieder appartement heeft een woon-slaapkamer en aparte badkamer. De plek heeft een rijke geschiedenis. De Rijzenburg is anderhalve eeuw geleden gebouwd als ontginningsboerderij in opdracht van de Arnhemse paardenpostmeester F. Burgers. Daarna kende de boerderij verschillende eigenaren, onder wie Anton Kröller van De Hoge Veluwe. In de oorlog vorderde de Duitse luchtmacht het gebouw, waarna het een munitieopslagplaats werd. In 1950 werd De Rijzenburg een restaurant, dat in 2010 werd gesloten.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Er is ongehaaste aandacht voor bewoners en onze medewerkers weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Bewoners en begeleiders gaan regelmatig samen op pad. De ene keer voor een bezoek aan de winkels in de buurt, dan weer voor een wandeling door de historische stad of een bezoek aan een museum. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek.Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

Kosten

Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie of een rondleiding?

Neem voor meer informatie of een rondleiding in een ander woonhuis van September contact op met locatiemanager Peter Louter via peter.louter@wonenbijseptember.nl of 06 - 363 522 53.

Zoek op trefwoord...