Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in januari 2021

September Best

  • Open
  • 24 appartementen
  • 2021

Aan de Veldweg in Best, net buiten het dorpscentrum staat een September-woonhuis met 24 appartementen voor ouderen met dementie. Het woonhuis is van alle gemakken voorzien en staat in een mooie, rustige omgeving met alle voorzieningen in de buurt. Naast het woonhuis van September staat een gezondheidscentrum voor de inwoners van Best en omgeving. Beide gebouwen passen met hun karakteristieke, landelijke, ruime uitstraling goed in het landschap rond Best en bij de huizen die al aan de Veldweg en omgeving staan. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. De organisatie gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.  

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 


Met informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Voor meer informatie kunt u contact opnemen Karin van Heck via 088 - 572 32 01 of karin.vanheck@wonenbijseptember.nl.

Zoek op trefwoord...