Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in januari 2021

September Best

  • Open
  • 24 appartementen
  • 2021

Aan de Veldweg in Best, net buiten het dorpscentrum staat een September-woonhuis met 24 appartementen voor ouderen met dementie. Het woonhuis is van alle gemakken voorzien en staat in een mooie, rustige omgeving met alle voorzieningen in de buurt. Naast het woonhuis van September staat een gezondheidscentrum voor de inwoners van Best en omgeving. Beide gebouwen passen met hun karakteristieke, landelijke, ruime uitstraling goed in het landschap rond Best en bij de huizen die al aan de Veldweg en omgeving staan. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. De organisatie gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen.  

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus wil iemand lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met het huishouden of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. Belangrijk is in ieder geval dat de bewoner nog zelf voor het dier kan zorgen.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met bijvoorbeeld eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Mensen moeten zich vrij kunnen bewegen en ook zelf naar buiten kunnen op de momenten dat zij dit willen.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Best kan vanaf € 1983,- per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.


Met informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Voor meer informatie kunt u contact opnemen Karin van Heck via 088 - 572 32 01 of karin.vanheck@wonenbijseptember.nl.

Zoek op trefwoord...