Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Emmeloord

  • Open
  • 24 appartementen

In het centrum van Emmeloord, aan de Meldestraat, staat het eerste woonhuis van September in de Noordoostpolder met 24 appartementen voor ouderen met dementie. Het twee verdiepingen tellende woonhuis staat in een nieuwbouwwijk aan de rand van het centrum. In de directe omgeving zijn een supermarkt, bloemenzaak, (Turkse) delicatessenzaak, een kapper en twee scholen te vinden.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.


Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

Prijzen

Wonen bij September in Emmeloord is al mogelijk vanaf € 1750,-.


Meer informatie of een rondleiding

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact op met Marijke Hoekstra, leidinggevende van September Emmeloord via marijke.hoekstra@wonenbijseptember.nl of 088 - 572 13 11.

Zoek op trefwoord...