Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Emmeloord

  • Open
  • 24 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

In het centrum van Emmeloord, aan de Meldestraat, staat het woonhuis van September. Met 24 appartementen een kleinschalig, warm en geborgen thuis voor ouderen met dementie. Het twee verdiepingen tellende woonhuis staat in een nieuwbouwwijk aan de rand van het centrum. In de directe omgeving zijn diverse winkeltjes zoals een supermarkt, bloemenzaak, (Turkse) delicatessenzaak  maar ook een kapper en twee scholen te vinden. De bewoners wonen midden in de maatschappij. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Fijn wonen, ook in coronatijd

We begrijpen dat de stap om te verhuizen naar een nieuw thuis voor ouderen met dementie een emotionele stap is en dat dit veel onzekerheid met zich meebrengt. Zeker nu we in Nederland nog altijd te maken hebben met corona. In onderstaande video leggen we uit hoe we ook nu bewoners een veilige leefomgeving bieden en hoe het fijne sociale leven binnen onze woonhuizen gewoon doorgaat.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Prijzen

Wonen bij September in Emmeloord is al mogelijk vanaf 1795 euro, de meest voorkomende prijs is 2265. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie of een rondleiding

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact op met Marijke Hoekstra, leidinggevende van September Emmeloord via marijke.hoekstra@wonenbijseptember.nl of 06 - 257 460 96.

 

Zoek op trefwoord...