Open in 3e kwartaal 2022

September Heerenveen

  • Verwacht
  • 48 appartementen
  • 2022

De Kruiskerk aan de Burgemeester Falkenaweg wordt verbouwd tot twee woonhuizen met in totaal 48 appartementen voor ouderen met dementie. De kerk is bijna honderd jaar oud en heeft tot 2012 dienst gedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. De herbestemming betekent dat de kerk goed behouden blijft. Er komt weer ‘leven’ in. We verbouwen de kerk en bouwen een nieuw gedeelte, zodat het een echt woonhuis wordt. We houden daarbij uiteraard rekening met de monumentale status. Ook vinden wij het belangrijk om te (ver)bouwen in lijn met de bouwstijl van de nabije omgeving. 

Onderdeel van de buurt

Wij willen graag dat de kerk onderdeel blijft van de buurt en de samenleving in Heerenveen. We zien een prachtige toekomst voor de kerk als woonhuis voor ouderen met dementie op deze plek. Een huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan en waar u ook van harte welkom bent. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen de was opvouwen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. Wonen bij September is al mogelijk voor een brede groep mensen. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Heerenveen is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September in de omgeving, bijvoorbeeld in Witmarsum, in Súdwest-Fryslân. Neem hiervoor contact op met Monique Hulzebosch via monique.hulzebosch@wonenbijseptember.nl of 06 - 407 964 38

Wi je werken bij September Heerenveen? Leuk! Op dit moment is ons team compleet, maar je mag altijd jouw gegevens achterlaten via dit formulier. Wanneer we weer op zoek zijn naar versterking neemt onze recruiter Dion direct contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zoek op trefwoord...