Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in 2021

September Heerenveen

  • Verwacht
  • 48 appartementen
  • 2021

De Kruiskerk in Heerenveen krijgt een nieuwe bestemming. Het monumentale pand aan de Burgemeester Falkenaweg wordt verbouwd tot twee woonhuizen met elk twintig appartementen voor ouderen met dementie.

Verbouw en nieuwbouw

De Kruiskerk is bijna honderd jaar oud en heeft tot 2012 dienst gedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. De herbestemming betekent dat de kerk goed behouden blijft. Er komt weer ‘leven’ in. We verbouwen de kerk en bouwen een nieuw gedeelte, zodat het een echt woonhuis wordt. We houden daarbij uiteraard rekening met de monumentale status. Ook vinden wij het belangrijk om te (ver)bouwen in lijn met de bouwstijl van de nabije omgeving. 

Onderdeel van de buurt

Wij willen graag dat de kerk onderdeel blijft van de buurt en de samenleving in Heerenveen. We zien een prachtige toekomst voor de kerk als woonhuis voor ouderen met dementie op deze plek. Een huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan en waar u ook van harte welkom bent. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het heeft op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. De woonhuizen hebben een warme uitstraling en een huiselijk gevoel.

Thuis 

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij leven hun dagelijks leven zoals ze dat gewend waren, op een plek waar zij veilig zijn. 24-uurszorg is hierbij vanzelfsprekend, verder staat het team dag en nacht klaar om de mensen een fijn dag te bezorgen. Ze weten wat u fijn vindt, wat uw hobby’s zijn, waar u blij van wordt. Dat maakt het leven bij September plezierig. Ook familie mag altijd langskomen, mee-eten is vanzelfsprekend. 

Herkenbaar, vertrouwd en veilig

De appartementen bij September zijn tussen de 31 en 38 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is en vertrouwd en veilig voelt. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Heerenveen is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September in de omgeving, bijvoorbeeld in Witmarsum, in Súdwest-Fryslân. Neem hiervoor of voor andere informatie contact op met woonconsulent Elmy Blonk.

Zoek op trefwoord...