Twee woonhuizen in het oude klooster Monnikenberg

September Hilversum Villa Monnikenberg

  • In aanbouw
  • 46 appartementen
  • 4e kwartaal 2023

Op de Monnikenberg in Hilversum worden in het oude klooster van de zusters Augustinessen twee woonhuizen van September gerealiseerd. September Hilversum "Villa Monnikenberg" bestaat uit 46 appartementen voor ouderen met dementie staan in een landelijke, geborgen omgeving. Vlakbij het centrum van Hilversum, maar ook Soest en vorstelijk Baarn liggen om de hoek. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Sfeer proeven? 

Komt u kennismaken? Bel of mail naar locatiemanager Estelle Dabekaussen via 06 - 525 559 74 of estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl om een afspraak in te plannen voor een persoonlijke rondleiding waarin u al uw vragen kunt stellen.

Wilt u liever teruggebeld worden, laat dan hier uw gegevens achter.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Sfeerimpressie

De bouw, waarbij de historische elementen en authentieke sfeer van dit prachtige pand zoveel mogelijk behouden zijn gebleven, nadert de laatste fase en straks wordt begonnen met het leuke werk: de inrichting! We geven u graag een sfeerimpressie.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Hilversum "Villa Monnikenberg" is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September. Neem hiervoor contact op met Estelle Dabekaussen via estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl of 06 - 525 559 74.

Historie: Klooster Monnikenberg

Het klooster huist in de voormalige villa Monnikenberg, gebouwd in 1900. Het gebouw was vanaf 1946 in gebruik als klooster door de zusters Augustinessen van Sint Monica en staat sindsdien bekend als ‘de Stad Gods’. In de jaren 1953 tot 1955 volgde een ingrijpende verbouwing en forse uitbreiding van de inmiddels vervallen villa, met onder meer een kapel met toren. In 1958-1959 en 1967 werd het gebouw aan de noordwestzijde uitgebreid met twee vleugels: de moedersvleugel en de zustersvleugel. In de moedersvleugel werden moeders van grote gezinnen gehuisvest. Zij konden daar tijdelijk uitrusten. De nog resterende zusters wonen sinds 2014 in de boerderij op het landgoed en het klooster staat sindsdien leeg. September verbouwt en renoveert het klooster nu zo dat de bewoners van Wonen bij September hier in twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven.

Zoek op trefwoord...