Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Muiden

  • Open
  • 40 appartementen
  • Beschikbaar vanaf mei 2021, neem contact op

Wonen bij September in Muiden bestaat uit twee fijne woonhuizen, die net buiten het historische stadje op Zorglandgoed Hoogerlust staan. Zo kunnen ouderen met dementie op een steenworp afstand van Amsterdam, in een prachtig landelijk gebied, wonen. Elk woonhuis bestaat uit twintig appartementen. De woonhuizen van September staan altijd in omgevingen waar wordt geleefd, zo ook dit huis. September gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 28 en ruim 35m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Muiden kan al vanaf € 1982,- per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Neem voor meer informatie contact op met Anieke Eikelenboom (leidinggevende Muiden) via 088 - 572 32 22 of mail anieke.eikelenboom@wonenbijseptember.nl.

Hoogerlust

Het historische Zorglandgoed Hoogerlust, waar de woonhuizen op staan, ligt aan de Utrechtse Vecht. Het is prachtig gelegen onder de rook van Amsterdam in de landelijke omgeving tussen het historische Muiden en de woonstad Weesp. Op het landgoed zijn op dit moment al een dagbestedingsfaciliteiten, een landgoedwinkel en horeca. In de nabije toekomst wordt de aangrenzende wijk Weespersluis gerealiseerd. Dat brengt ook voorzieningen als winkels, een school en een sporthal: een levendige omgeving. Ook zijn er terrassen en aanlegplaatsen aan de Vecht. De bewoners genieten in Muiden van een mooie, bruisende omgeving, waar veel te doen is.

Zoek op trefwoord...