Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Muiden

  • Open
  • 42 appartementen
  • Beschikbaar vanaf juli 2021, neem contact op

Wonen bij September in Muiden bestaat uit twee fijne woonhuizen, Huis Water en Huis Weide, die net buiten het historische stadje op Zorglandgoed Hoogerlust staan. Zo kunnen ouderen met dementie op een steenworp afstand van Amsterdam, in een prachtig landelijk gebied, wonen. Elk woonhuis bestaat uit 21 appartementen. De woonhuizen van September staan altijd in omgevingen waar wordt geleefd, zo ook dit huis. September gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. 

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Er is ongehaaste aandacht voor bewoners en onze medewerkers weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. Belangrijk is in ieder geval dat de bewoner nog zelf voor het dier kan zorgen.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een ruim appartement tussen de 28 en ongeveer 35m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken in de tuin, op het landgoed of naar het fraaie stadje Muiden.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Muiden kan al vanaf € 1982,- per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Neem voor meer informatie contact op met Estelle Dabekaussen (06 - 525 559 74 of estelle.dabekaussen@wonenbijseptember.nl) of Anieke Eikelenboom (06 - 405 311 15 of anieke.eikelenboom@wonenbijseptember.nl). 

 

Hoogerlust

Het historische Zorglandgoed Hoogerlust, waar de woonhuizen op staan, ligt aan de Utrechtse Vecht. Het is prachtig gelegen onder de rook van Amsterdam in een landelijke omgeving tussen het historische Muiden en de woonstad Weesp. Op het landgoed is een landgoedwinkel aanwezig. In de toekomst wordt de aangrenzende wijk, Weespersluis, gerealiseerd. Dat brengt ook voorzieningen als winkels, een school en een sporthal. Een hele levendige omgeving om in te wonen dus!

Zoek op trefwoord...