September Apeldoorn Loolaan

Aan de prachtige Loolaan ligt het woonhuis van September Apeldoorn. Een bijzonder en markant gebouw midden in een levendige woonwijk. Een prachtige bosrijke omgeving vlakbij de stadskern van Apeldoorn en op steenworp afstand van Paleis Het Loo en de Paleistuinen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat.

De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de prachtige parken en bossen.

Appartementen voor ouderen met dementie

Het woonhuis bestaat uit zeventien ruime appartementen variërend van 30-50m2 met een woon- slaapkamer, eigen badkamer. De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige bostuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. 

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Apeldoorn Loolaan. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

 


Historie

Van oudsher is het monumentale gebouw bewoond geweest door personeelsleden van Paleis het Loo. Medio jaren tachtig is de villa getransformeerd naar een sanatorium voor zenuwzieken. Na verschillende interne verbouwingen is de villa eind jaren zeventig overgenomen door de gemeente Apeldoorn. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de afgelopen decennia onderdak geboden aan vluchtelingen. Na verloop van tijd heeft een particuliere belegger het gebouw en omliggende terrein aangekocht. Na een grondige verbouwing met respect voor de monumentale status is het het gebouw getransformeerd naar een nieuw woonhuis voor September. In de zomer van 2015 heeft September Apeldoorn haar deuren geopend.

Kosten

Wonen bij September Apeldoorn Loolaan kan al vanaf 2195 euro per maand.

Neem contact met ons op: 

Leidinggevende

Ellen van Lent
ellen.vanlent@wonenbijseptember.nl

Telefoonnummers

Woonhuis: 055 20 70 882
Leidinggevende: 06 27 13 08 34

 

Download de folder (PDF)

Folder September Apeldoorn

Beschikbaarheid: 
Geen directe beschikbaarheid, neem contact met ons op