September Apeldoorn Loolaan

Aan de prachtige Loolaan ligt het woonhuis van September Apeldoorn. Een bijzonder en markant gebouw midden in een levendige woonwijk. Een prachtige bosrijke omgeving vlakbij de stadskern van Apeldoorn en op steenworp afstand van Paleis Het Loo en de Paleistuinen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat.

De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het museum, dan weer een wandeling door de prachtige parken en bossen.

Appartementen voor ouderen met geheugenproblemen

Het woonhuis bestaat uit zeventien ruime appartementen variërend van 30-50m2 met een woon- slaapkamer, eigen badkamer. De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige bostuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners. 

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Apeldoorn Loolaan. Daarnaast hebben we in het woonhuis een logeerkamer.

Historie

Van oudsher is het monumentale gebouw bewoond geweest door personeelsleden van Paleis het Loo. Medio jaren tachtig is de villa getransformeerd naar een sanatorium voor zenuwzieken. Na verschillende interne verbouwingen is de villa eind jaren zeventig overgenomen door de gemeente Apeldoorn. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft de afgelopen decennia onderdak geboden aan vluchtelingen. Na verloop van tijd heeft een particuliere belegger het gebouw en omliggende terrein aangekocht. Na een grondige verbouwing met respect voor de monumentale status is het het gebouw getransformeerd naar een nieuw woonhuis voor September. In de zomer van 2015 heeft September Apeldoorn haar deuren geopend.

Kosten

Wonen bij September Apeldoorn Loolaan kan al vanaf 1950 euro per maand.

Telefoonnummer: 
06 27 13 08 34
Telefoonnummer locatie: 
055 20 70 882
Overige contactgegevens: 

Download de folder (PDF)

Folder September Apeldoorn

Leidinggevende: 
Ellen van Lent (ellen.vanlent@wonenbijseptember.nl)