September Heerenveen

De Kruiskerk krijgt een nieuwe bestemming. Het monumentale pand aan de Burgemeester Falkenaweg wordt verbouwd tot twee woonhuizen met elk twintig appartementen voor ouderen met dementie.

Verbouw en nieuwbouw

De Kruiskerk is bijna honderd jaar oud en heeft tot 2012 dienst gedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. De herbestemming betekent dat de kerk goed behouden blijft. Er komt weer ‘leven’ in. We verbouwen de kerk en bouwen een nieuw gedeelte, zodat het een echt woonhuis is. We houden daarbij uiteraard rekening met de monumentale status. Ook vinden wij het belangrijk om te (ver)bouwen in lijn met de bouwstijl van de nabije omgeving.


 

Planning

De start van de bouw staat gepland na de zomer van 2019 en de eerste bewoners kunnen dan een jaar later, in het laatste kwartaal van 2020, hun intrek nemen. Voordat de bouw start, maken we een ontwerp en vragen we een bouwvergunning aan. We houden u op de hoogte van deze stappen in het proces.

Onderdeel van de buurt

Wij willen graag dat de kerk onderdeel blijft van de buurt en de samenleving in Heerenveen. We zien een prachtige toekomst voor de kerk als woonhuis voor ouderen met dementie op deze plek. Een huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan en waar u ook van harte welkom bent. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het heeft op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

Een thuisgevoel

De appartementen bij September zijn tussen de 31 en 38 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor wonen bij September Heerenveen is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September in de omgeving, bijvoorbeeld in Witmarsum, in Sud-West Fryslân. Neem hiervoor of voor andere informatie contact op met Martine van Pernis (coördinator nieuwe woonhuizen) via onderstaand telefoonnummer.

 

 

Neem contact met ons op: 

Martine van Pernis - Coördinator nieuwe woonhuizen
E-mail: martine.vanpernis@wonenbijseptember.nl
Telefoon: 088 18 40 160

Download de folder (PDF)

Folder September Ede

Beschikbaarheid: 
In aanbouw, inschrijven mogelijk