September Hilversum

Op de Monnikenberg in Hilversum komen in het oude klooster van de zusters Augustinessen twee woonhuizen van September waar per huis 20 tot 22 ouderen met dementie kunnen wonen. De verbouw begint in 2019 en vanaf het najaar van 2020 kunnen mensen komen wonen in een landelijke, geborgen omgeving, vlakbij het centrum van Hilversum, maar ook dichtbij Soest en Vorstelijk Baarn.
 


 

Een thuisgevoel

De appartementen bij September kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Klooster Monnikenberg

Het voormalige klooster huist in de voormalige villa Monnikenberg, gebouwd in 1900. Het gebouw was vanaf 1946 in gebruik als klooster door de zusters Augustinessen van Sint Monica en staat sindsdien bekend als ‘de Stad Gods’. In de jaren 1953 tot 1955 volgde een ingrijpende verbouwing en forse uitbreiding van de inmiddels vervallen villa, met onder meer een kapel met toren. In 1958-’59 en 1967 werd het gebouw aan de noordwestzijde uitgebreid met twee vleugels: de moedersvleugel en de zustersvleugel. In de moedersvleugel werden moeders van grote gezinnen gehuisvest die er tijdelijk konden uitrusten. De nog resterende zusters wonen sinds 2014 in de boerderij op het landgoed en het klooster staat sindsdien leeg. September zal het klooster nu zo verbouwen en renoveren dat de bewoners van Wonen bij September hier in twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven.

Neem contact met ons op: 

Martine van Pernis - Coördinator nieuwe woonhuizen
E-mail: martine.vanpernis@wonenbijseptember.nl
Telefoon: 088 18 40 160

Beschikbaarheid: 
In aanbouw, inschrijven mogelijk