September Schiedam

Wonen bij September is met de gemeente in gesprek over de ontwikkeling van een woonvoorziening voor ouderen met dementie. Deze zorgondernemer wil op de Edelweiss-locatie aan de Elzensteeg een nieuw woonhuis openen. Het schetsontwerp is op 7 juni 2018 aan de buurt gepresenteerd.

Dit woonhuis zal naar verwachting begin 2021 haar deuren openen, nadat in 2020 een start wordt gemaakt met de bouw. Op de hoek van de Elzensteeg en de Westmolenstraat komen dan 25 appartementen met daarbij ruime gemeenschappelijke woonkamers en buitenruimte, voorzien van alle gemakken en in de levendige binnenstad. 

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners in 2020 hun intrek nemen. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd. De organisatie gelooft dat ook mensen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als iedereen. 

 

 

Contact

Heeft u interesse of wilt u meer weten over wonen bij September? Neem voor meer informatie contact op met Martine van Pernis (leidinggevende) via onderstaand telefoonnummer.

Proces en procedure

Voor het verslag van de presentatie op 7 juni 2018, de inzageprocedure en het proces dat hiermee samenhangt, verwijzen we u graag naar de site van de Gemeente Schiedam

Neem contact met ons op: 

Martine van Pernis - Coördinator nieuwe woonhuizen
E-mail: martine.vanpernis@wonenbijseptember.nl
Telefoon: 088 18 40 160

Download de folder (PDF)

Folder September Schiedam

Beschikbaarheid: 
In aanbouw, inschrijven mogelijk