Wonen in Villa Saesveldt, September Velp

September Velp is gehuisvest in een prachtig historisch, monumentaal pand uit de 19e eeuw aan de Arnhemsestraatweg in Velp: Villa Saesveldt. In een prachtige omgeving vlakbij de Gelderse natuur en op een steenworp afstand van Arnhem zijn 14 appartementen in een heerlijke, ruime villa waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De woonhuizen van September worden gezellig ingericht, een warm thuis waar bewoners graag wonen. Overdag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld schilderen, in de tuin werken, (ergens) koffie drinken, boodschappen doen in het dorpscentrum of een fijne wandeling maken in de prachtige Gelderse natuur die grenst aan het huis. Samen wordt er dagelijks vers gekookt en gezamenlijk gegeten aan (gezellig) gedekte tafels. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom en komen regelmatig op bezoek. 

Historie

De villa aan de noordkant van de Arnhemsestraatweg op nummer 354 is in ongeveer 1870 gebouwd. In 1908 vond er een verbouwing plaats waarbij waarschijnlijk de aanbouw aan de linkergevel werd gebouwd. Achter het pand staat nog een koetshuis. Opvallend is de grote serre met erboven een klein balkon. De villa heette aanvankelijk ‘Claerhout’. De villa verandert in de afgelopen eeuw meerdere malen van eigenaar en in 1965 verandert ook de naam naar ‘Villa Saesveldt’. In 2008 is de villa in gebruik genomen als woonhuis voor jong dementerenden, geleid door de stichting Diaphora. In 2016 is het huis overgenomen door Wonen bij September.

Appartementen voor ouderen met geheugenproblemen

De villa bestaat uit veertien ruime appartementen met een woon-slaapkamer in een knus huis. Daarnaast is er veel leefruimte binnen en buiten op de begane grond. De appartementen van de bewoners kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers, de tuin en het terras.

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Velp. 

Omgeving

Het woonhuis is gelegen op steenworp afstand van het gezellige Arnhem en de prachtige Gelderse bosrijke natuur waar we graag met de bewoners een wandeling maken. Alle voorzieningen zijn dichtbij, zoals een restaurant, winkels, kapper en een huisarts.

Kosten

Het wonen bij September in Velp is al beschikbaar vanaf 1500 euro. Wilt u meer weten over hoe de kosten van Wonen bij September zijn opgebouwd? Dat kunt u hier lezen. 

Telefoonnummer: 
088 57 212 83
Telefoonnummer locatie: 
088 57 212 83
Overige contactgegevens: 

Download de folder (PDF)

Folder September Velp

Leidinggevende: 
Trea Bosman (trea.bosman@wonenbijseptember.nl)