Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Stoutenburg

  • Open
  • 24 appartementen
  • 2021

Op landgoed Stoutenburg in de gemeente Leusden is het kasteel (gebouwd in 1888) gerenoveerd, aangepast en verbouwd tot een volwaardig woonhuis voor ouderen met dementie. Een prachtige locatie middenin de natuur, maar toch levendig door alle bezoekers op het landgoed en Amersfoort en Leusden liggen om de hoek. De 24 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel. In het woonhuis staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 32 en 45 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

Meer informatie of een rondleiding

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact op met Liesbeth Smeels, leidinggevende van September Stoutenburg via liesbeth.smeels@wonenbijseptember.nl of 088 - 572 16 34.

Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag gaan runnen. Niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen. - Liesbeth Smeels, leidinggevende September Stoutenburg

 

Zoek op trefwoord...