Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

Open in 2020

September Stoutenburg

  • In aanbouw
  • 24 appartementen
  • 2021

Op het Landgoed Stoutenburg in de gemeente Leusden komt een woonhuis van September waar 24 ouderen met dementie vanaf eind december/begin 2021 kunnen wonen. Het kasteel (gebouwd in 1888) wordt gerenoveerd, aangepast en verbouwd tot een volwaardig woonhuis, waar ouderen met dementie kunnen wonen in een landelijke, geborgen omgeving, die toch levendig is door alle bezoekers op het Landgoed. Amersfoort en Leusden zijn vlakbij.  

Een thuisgevoel

De appartementen bij September zijn tussen de 31 en 38 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5.

Heerlijkheid Stoutenburg

Stoutenburg is een kleine gemeenschap die al sinds de jaren '60 hoort bij de gemeente Leusden. Dit prachtige stukje vrije natuur ligt precies tussen Leusden, Hoevelaken en Amersfoort in. Het is op fietsafstand van de historische Amersfoortse binnenstad en slechts 5 minuten van de A28 en A1 vandaan. Een ideale locatie om tot rust te komen en te wandelen langs klompenpaden of een van de landelijke fietsroutes te volgen. Stoutenburg staat vooral bekend om het landgoed met kasteel, in de volksmond Heerlijkheid Stoutenburg. 

Thuis 

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij leven hun dagelijks leven zoals ze dat gewend waren, op een plek waar zij veilig zijn. 24-uurszorg is hierbij vanzelfsprekend, verder staat het team dag en nacht klaar om de mensen een fijn dag te bezorgen. Ze weten wat u fijn vindt, wat uw hobby’s zijn, waar u blij van wordt. Dat maakt het leven bij September plezierig. Ook familie mag altijd langskomen, mee-eten is vanzelfsprekend. 

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor September Stoutenburg is al mogelijk. Ook is het mogelijk een kijkje te nemen in een ander woonhuis van September in de omgeving, bijvoorbeeld in Bodegraven. Neem hiervoor of voor andere informatie contact op met Liesbeth Smeels.

Zoek op trefwoord...