Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Stoutenburg

  • Open
  • 24 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

Op landgoed Stoutenburg is het kasteel (gebouwd in 1888) getransformeerd tot een woonhuis voor ouderen met dementie. Het woonhuis is prachtig gelegen, middenin in het groen. Vanuit de serre en tuin loop je direct het bos in. De wandelpaden van het Utrechts Landschap lopen rond het kasteel, waardoor er iedere dag volop levendigheid is. Stoutenburg is een dorp in de provincie Utrecht en is centraal gelegen in de prachtige omgeving van Amersfoort, Baarn, Bilthoven en Zeist. De 24 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel. In het woonhuis staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Fijn wonen, ook in coronatijd

We begrijpen dat de stap om te verhuizen naar een nieuw thuis voor ouderen met dementie een emotionele stap is en dat dit veel onzekerheid met zich meebrengt. Zeker nu we in Nederland nog altijd te maken hebben met corona. In onderstaande video leggen we uit hoe we ook nu bewoners een veilige leefomgeving bieden en hoe het fijne sociale leven binnen onze woonhuizen gewoon doorgaat.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 32 en 45 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September Stoutenburg kan vanaf 3065 euro per maand, de meest voorkomende prijs is 3425 euro. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Meer informatie of een rondleiding

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact op met Liesbeth Smeels, leidinggevende van September Stoutenburg via liesbeth.smeels@wonenbijseptember.nl of 06 - 363 898 36.

 

Zoek op trefwoord...