September Twello

  • Open
  • 19 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

Aan de rand van Twello, met het centrum Hanzestad Deventer vlakbij, ligt het prachtige ‘Huis Hunderen’. Het monumentale landhuis, gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw, is het onderkomen van ouderen met dementie. De grandeur is met een marmeren schouw, rijke ornamenten en oude steunbalken bewaard gebleven. Verder is het kleinschalige woonhuis van alle gemakken voorzien en krijgen bewoners hier de liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht die zij op hun kwetsbare oude dag zo nodig hebben. Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Twello.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en bepalen zelf hoe hun dag eruitziet en met wie en waar ze de dag doorbrengen. Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met het opvouwen van de was of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Sfeer proeven?

Eerste woensdag van de maand inloopochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Elke eerste woensdag van de maand organiseren wij een inloopochtend zonder afspraak. U bent tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in ons mooie huis. Wij geven u graag een rondleiding. Koffie of thee met wat lekkers staat klaar.

Wilt u zich liever vooraf aanmelden?

Bel of mail naar Sandra Tol via 06-36472433 of sandra.tol@wonenbijseptember.nl om een afspraak in te plannen voor een persoonlijke rondleiding waarin u al uw vragen kunt stellen.

Wilt u liever teruggebeld worden, laat dan hier uw gegevens achter.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers hebben ongehaaste aandacht voor bewoners en weten wat ze fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar ze blij van worden. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie of om te blijven mee-eten. Er is ook een logeerkamer voor bezoek. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. 

Het woonhuis en de appartementen

Huis Hunderen bestaat uit een landhuis en een koetshuis met in totaal 19 appartementen. De tuin en het terras ademen de sfeer van rust en elan waar bewoners zich thuis kunnen voelen. Het is een bijzondere woonomgeving met een prachtige bostuin. Alle woonhuizen hebben gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een fijn appartement tussen de 30 en 50 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September Twello kan al vanaf 2600 euro per maand, de meest voorkomende prijs is 3705 euro. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

Omgeving

Huis Hunderen is gelegen binnen de gracht op het fraaie landgoed Het Hunderen aan de rand van Twello en in het centrum van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Zowel het dorp Twello als het centrum van de Hanzestad Deventer zijn dichtbij. Om het landgoed heen ligt het Geldersch Landschap, waar onze mooie grote tuin direct op aansluit. Een heerlijke omgeving met cultuurhistorische waarde.

Meer informatie of een rondleiding?

Neem voor meer informatie over Wonen bij September Twello contact op met Sandra Tol via 06-364 724 33 of sandra.tol@wonenbijseptember.nl 

Historie

Het landhuis ‘Huis Hunderen’ is gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw. In 1809 werd Hunderen eigendom van de familie Kerkhoven, waarvan verscheidene generaties theeplanters waren op Java. Aan deze familie is het boek ‘Heren van de thee’ van Hella Haasse gewijd. Ook ‘Huis Hunderen’ wordt in dit boek benoemd. Bijzondere elementen in het landhuis, zoals de marmeren schouw, authentieke rozetten aan het plafond in de woonkamer, een rijk geornamenteerde inbouwkast en noestige, oude steunbalken zijn bewaard gebleven en te bewonderen.

Zoek op trefwoord...