Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Twello

  • Open
  • 19 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

September Twello geeft de mogelijkheid kleinschalig te wonen in het prachtige ‘Huis Hunderen’, een monumentaal pand dat dateert uit de eerste helft van de 17e eeuw met nog veel historische elementen, die ook met de verbouwing in 2015 zorgvuldig bewaard zijn gebleven.

De bewoners wonen en leven er als een grote familie. Ze werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad: de dorpskern van Twello en Hanzestad Deventer zijn vlakbij. 

Appartementen

Huis Hunderen bestaat uit een landhuis en een koetshuis met in totaal 19 appartementen, allemaal met eigen badkamer. Deze appartementen zijn naar eigen wens en smaak in te richten, zodat bewoners zich volledig thuis voelen. De gezamenlijke woonkeuken op de begane grond, de open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras ademen een sfeer van rust en elan waar bewoners zich thuis kunnen voelen. Een bijzondere woonomgeving met een prachtige bostuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners.

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Twello. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

Omgeving

Huis Hunderen is gelegen binnen de gracht op het fraaie landgoed Het Hunderen aan de rand van Twello en in het centrum van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Zowel het dorp Twello als het centrum van de Hanzestad Deventer zijn dichtbij. Om het landgoed heen ligt het Geldersch Landschap, waar onze mooie grote tuin direct op aansluit. Een heerlijke omgeving dus met cultuurhistorische waarde.

Historie

Het landhuis ‘Huis Hunderen’ is gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw. In 1809 werd Hunderen eigendom van de familie Kerkhoven, waarvan verscheidene generaties theeplanters waren op Java. Aan deze familie is het boek ‘Heren van de thee’ van Hella Haasse gewijd. Ook ‘Huis Hunderen’ wordt in dit boek benoemd. Bijzondere elementen in het landhuis, zoals de marmeren schouw, authentieke rozetten aan het plafond in de woonkamer, een rijk geornamenteerde inbouwkast en noestige, oude steunbalken zijn bewaard gebleven en te bewonderen.

Kosten

Wonen bij September Twello kan al vanaf 2000 euro per maand.

Zoek op trefwoord...