Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Witmarsum

  • Open
  • 22 appartementen
  • Niet direct beschikbaar, neem contact op

Het woonhuis van September Witmarsum bevindt zich in het voormalige gemeentehuis van het pittoreske dorp Witmarsum. Een bijzonder en historisch gebouw midden in de dorpskern gelegen aan de Arumerweg 53, in een prachtige omgeving vlakbij de Friese natuur en steden zoals Bolsward, Harlingen en Sneek. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat. De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum, dan weer een wandeling door de prachtige Friese natuur.

Appartementen

Het woonhuis bestaat uit zeventien ruime appartementen van 40 tot 60m2 groot met een woon-slaapkamer en een eigen badkamer. De appartementen kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden. Op de begane grond bevinden zich de ruime gemeenschappelijke gezellige woonkamers en open eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras. Het is een bijzondere woonomgeving met een prachtige tuin, een veilig en geborgen thuis voor de bewoners.

Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Witmarsum. Ook bieden wij mogelijkheden voor logeren aan verwanten en partners.

Historie

Het markante gebouw waarin September is gehuisvest is de afgelopen jaren in gebruik geweest als gemeentehuis. Vlakbij het prachtige pand zijn de grote kerk, de voormalige herberg ‘De Gekroonde Roskam’ en het Augustijner klooster Vinea Domini gevestigd. De monumentale villa is in 2016 grondig verbouwd met oog voor de karakteristieke kenmerken, maar ook aandacht voor wat nodig is in een huis voor ouderen. Het monumentale pand en de nieuwbouw samen vormen nu een geweldige leefomgeving.

Omgeving

Het woonhuis is gelegen op loopafstand van de gezellige dorpskern en de prachtige Friese natuur waar we graag met de bewoners een wandeling maken. Midden in een levendig dorp met voorzieningen zoals een restaurant, winkels, kapper en een huisarts dichtbij. Witmarsum is gelegen in het westen van Friesland vlakbij de Afsluitdijk en steden zoals Bolsward, Harlingen en Sneek.

Kosten

Het wonen bij September Witmarsum is mogelijk voor mensen met een AOW en een aanvullend pensioen of eigen vermogen. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. Het wonen bij September in Witmarsum is al beschikbaar vanaf 1495 euro per maand. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Wilt u meer weten over de kosten en de opbouw van de zorg- en woonkosten bij September? Kijk dan hier.

Zoek op trefwoord...