Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Witmarsum

  • Open
  • 24 appartementen
  • Direct beschikbaar, neem contact op

Het woonhuis van September Witmarsum bevindt zich in het voormalige gemeentehuis van het pittoreske dorp Witmarsum. Een bijzonder en historisch gebouw midden in de dorpskern gelegen aan de Arumerweg 53, in een prachtige omgeving vlakbij de Friese natuur en steden zoals Bolsward, Harlingen en Sneek. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum, dan weer een wandeling door de prachtige Friese natuur. Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Witmarsum. Ook zijn er logeermogelijkheden voor verwanten en partners.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus wil iemand lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, de krant lezen, meehelpen met koken of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat u fijn vindt, wat uw hobby’s zijn, waar u blij van wordt. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom voor een kopje koffie. Een klein huisdier mee? Dat is bespreekbaar en afhankelijk van het aantal huisdieren al aanwezig in het woonhuis. Belangrijk is in ieder geval dat de bewoner nog zelf voor het dier kan zorgen.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes zijn er 17 ruime appartementen van 40 tot 60 m2 groot. Het appartement is geheel naar eigen smaak in te richten, met bijvoorbeeld eigen meubels. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De September-huizen zijn open woonhuizen. Mensen moeten zich vrij kunnen bewegen en ook zelf naar buiten kunnen op de momenten dat zij dit willen.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5

Kosten

Wonen bij September in Witmarsum kan vanaf € 1517,- per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Lees hier meer over kosten en ondersteuning.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Wonen bij September in Witmarsum? Neem dan contact op met Caroline Krol, 06 - 44 85 79 20 of caroline.krol@wonenbijseptember.nl 

Historie

Het markante gebouw waarin September is gehuisvest is de afgelopen jaren in gebruik geweest als gemeentehuis. Vlakbij het prachtige pand zijn de grote kerk, de voormalige herberg ‘De Gekroonde Roskam’ en het Augustijner klooster Vinea Domini gevestigd. De monumentale villa is in 2016 grondig verbouwd met oog voor de karakteristieke kenmerken, maar ook aandacht voor wat nodig is in een huis voor ouderen. Het monumentale pand en de nieuwbouw samen vormen nu een geweldige leefomgeving.

Zoek op trefwoord...