Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

September Witmarsum

  • Open
  • 22 appartementen
  • Niet direct beschikbaar, neem contact op

Het woonhuis van September Witmarsum bevindt zich in het voormalige gemeentehuis van het pittoreske dorp Witmarsum. Een bijzonder en historisch gebouw midden in de dorpskern gelegen aan de Arumerweg 53, in een prachtige omgeving vlakbij de Friese natuur en steden zoals Bolsward, Harlingen en Sneek. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. De bewoners werken in de tuin, elke dag wordt er vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum, dan weer een wandeling door de prachtige Friese natuur. Wij bieden partners de mogelijkheid om mee te verhuizen naar September Witmarsum. Ook zijn er logeermogelijkheden voor verwanten en partners.

Een thuisgevoel

Mensen die bij September wonen, zijn thuis. Zij kunnen het leven dat ze gewend zijn, zo lang mogelijk voortzetten en houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg onder de wol en bijtijds op? Dat kan! Buiten een wandeling maken, even fietsen of een spelletje doen? We hebben voldoende betrokken zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan om iedereen een fijne dag te bezorgen.

Leefplezier

Alles draait bij September om leefplezier! Onze medewerkers weten wat u fijn vindt, wat uw hobby’s zijn, waar u blij van wordt. Dat maakt het leven bij September plezierig. Natuurlijk zijn familie, vrienden en bekenden altijd van harte welkom. Mee-eten is vanzelfsprekend. Een klein huisdier mee? Dat vinden wij alleen maar gezellig.

Het woonhuis en de appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes zijn er 17 ruime appartementen van 40 tot 60 m2 groot. Iedere bewoner krijgt zo'n fijn appartement met woon-slaapgedeelte en badkamer. Eigen meubels meenemen kan natuurlijk. Zo voelt het appartement veilig en vertrouwd. Net als thuis. De deur staat altijd open. Letterlijk, de deuren gaan in September woonhuizen niet op slot. Want dat begrijpt een bewoner met dementie vaak niet.

Indicatie

Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie 4 of 5. 

 

Omgeving

Het woonhuis is gelegen op loopafstand van de gezellige dorpskern en de prachtige Friese natuur waar we graag met de bewoners een wandeling maken. Midden in een levendig dorp met voorzieningen zoals een restaurant, winkels, kapper en een huisarts dichtbij. Witmarsum is gelegen in het westen van Friesland vlakbij de Afsluitdijk en steden zoals Bolsward, Harlingen en Sneek.

Kosten

Het wonen bij September in Witmarsum is al beschikbaar vanaf 1495 euro per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en andere huishoudelijke werkzaamheden zijn in de maandelijkse woonkosten opgenomen. De woonkosten variëren per type, grootte en de ligging van het appartement. Wilt u meer weten over de kosten en de opbouw van de zorg- en woonkosten bij September? Kijk dan hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Wonen bij September in Witmarsum? Neem dan contact op met Caroline Krol, 06 - 44 85 79 20 of caroline.krol@wonenbijseptember.nl 

Historie

Het markante gebouw waarin September is gehuisvest is de afgelopen jaren in gebruik geweest als gemeentehuis. Vlakbij het prachtige pand zijn de grote kerk, de voormalige herberg ‘De Gekroonde Roskam’ en het Augustijner klooster Vinea Domini gevestigd. De monumentale villa is in 2016 grondig verbouwd met oog voor de karakteristieke kenmerken, maar ook aandacht voor wat nodig is in een huis voor ouderen. Het monumentale pand en de nieuwbouw samen vormen nu een geweldige leefomgeving.

Zoek op trefwoord...