Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

in onze woonhuizen

Beleid rondom corona

Steeds meer mensen in Nederland zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Op 5 juni zijn de maatregelen vanuit het RIVM weer versoepeld. Dit betekent dat we ook weer een aantal versoepelingen in de woonhuizen kunnen doorvoeren. Het aantal verdenkingen en besmettingen van corona ligt momenteel erg laag in de woonhuizen. We kunnen hiermee voorzichtig concluderen dat het vaccineren zijn vruchten begint af te werpen. We kunnen hiermee het normale leven steeds iets meer terugbrengen in onze woonhuizen.

Toch blijven we bij Wonen bij September voorzichtig, we bieden tenslotte zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

Mondkapjesbeleid

  • In de appartementen van bewoners mag het mondneusmasker af voor zowel bezoek als medewerkers, uiteraard als men klachtenvrij is. Voor medewerkers geldt dat ze wel gevaccineerd moeten zijn om hun mondneusmasker af te zetten.
  • Bewoners mogen per dag maximaal 4 bezoekers ontvangen in hun eigen appartement. Dit is exclusief kinderen t/m 12 jaar. Het bezoek is bij voorkeur gevaccineerd of negatief getest (PCR-test via de GGD).
  • Het mondneusmasker is in gemeenschappelijke ruimtes en buitenruimtes voor iedereen verplicht zo lang men in beweging is. Als men zit en voldoende afstand houdt (1,5 meter) van andere bewoners, bezoekers en medewerkers, kan het mondneusmasker af.

Bezoekersbeleid

De registratie van bezoek en de gezondheidscheck blijven verplicht voor zowel medewerkers als bezoekers. Bij de deur wordt daarom bij elke bezoeker de temperatuur opgenomen, er wordt gebruikgemaakt van een registratielijst en er worden vragen met betrekking tot de gezondheid gesteld. Stel bezoek uit bij verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid óf als iemand in uw gezin klachten heeft.

Tevens verzoeken we u voor het plannen van een bezoek contact op te nemen met de leidinggevende. Afhankelijk van de mogelijkheden in het woonhuis wordt er samen met u gekeken naar een prettige omgeving waar het bezoek kan plaatsvinden. 

Algemene maatregelen

De basismaatregelen zijn nog steeds van kracht. Hierbij houden we de richtlijnen van het RIVM aan, namelijk: 1,5 meter afstand houden van elkaar, zorgen voor een goede handhygiëne en thuisblijven indien je gezondheidsklachten hebt.

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoner, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen deze mensen 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Zodra een bewoner of een medewerker is besmet met corona, zullen we het hele huis isoleren. Dat wil zeggen dat we bewoners gaan verplegen en verzorgen op de kamer totdat we de besmette mensen goed in beeld hebben. Zo voorkomen we de verspreiding van het virus. Daarnaast willen we zeker weten dat anderen niet besmet zijn geraakt. Omdat de incubatietijd bij ouderen iets langer duurt, nemen we daar een week voor. Dat is natuurlijk heel erg naar voor de bewoners, maar corona of een veel langere isolatie, omdat er steeds weer nieuwe besmettingen aan het licht komen, is nog veel vervelender.

Wij zullen u niet vragen om bij een coronabesmetting niet meer op bezoek te komen. Wij vragen u dan wel om het bezoek zo veel mogelijk te beperken, zodat we zo snel mogelijk grip krijgen op de uitbraak en verdere verspreiding kunnen voorkomen.

Activiteiten van bewoners

Ook binnenshuis kunnen we weer activiteiten organiseren voor onze bewoners, bijv: bezoek van de pedicure, de kapper of een kerkdienst. Qua groepsgrootte gelden hiervoor de RIVM-maatregelen. Voor alle bezoeken van bewoners buitenshuis gelden de algemene RIVM-maatregelen. Bezoek aan lunchrooms, familie of andere activiteiten kunnen onder deze voorwaarden weer hervat worden. 

Nieuwe maatregelen

Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de leidinggevende van het woonhuis.

Zoek op trefwoord...