Over ons

Wonen bij September

Wij bieden liefde en persoonlijke aandacht aan ouderen met dementie, zoals Alzheimer, in kleinschalige woonhuizen in Nederland. Wij geloven dat ouderenhuisvesting in Nederland beter kan en moet. Meer kwaliteit met meer liefde en warmte in het dagelijks leven voor ouderen met dementie. Onze uitgangspunten:

Het ritme van de bewoner

Het dagelijkse leven bij September wordt niet geleid door een vast dagritme, maar wordt afgestemd op de behoefte van de bewoner. Op ieder moment van de dag. Hier gebruiken de wetenschappelijk bewezen methode Leefplezier voor. Dit is een tool die we inzetten om de behoeften en wensen bij bewoners te achterhalen en zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Ieder woonhuis heeft een eigen Leefpleziercoach, zodat medewerkers altijd terug kunnen vallen op een collega bij het vormgeven van het Leefplezier-plan.

Kijken naar de mogelijkheden

We kijken in onze woonhuizen altijd naar wat iemand met dementie nog wel kan. Samen geluksmomenten creeëren en leven in het moment. Want ook al blijft een herinnering aan een bepaald moment misschien niet bestaan, door dingen te blijven doen voelt iemand met dementie zich zinvol. Ook zorgt het actief blijven ervoor dat hersenen geprikkeld worden en iemand minder snel achteruit gaat. Het gaat bij een activiteit niet om de prestatie, maar om de beleving. Samen plezier maken. Of dat nu zingen, zwemmen of puzzelen is. 

Kleinschalig met veel aandacht

Bij ons geldt: één team één taak. Dit betekent dat ieder teamlid, ongeacht zijn of haar functie meedraait in het woonhuis. Wasjes doen, strijken of een rondje lopen met een bewoner. We doen alles samen. Ook de locatiemanager. Door het dagelijks leven op deze manier te organiseren blijft er extra tijd over voor één op één aandacht. Daarnaast is de bezetting van het team in een woonhuis standaard wat ruimer dan in de reguliere zorg. Hierdoor is er echt tijd voor die kleine geluksmomenten die het leven zo de moeite waard maken. 

Betaalbaar wonen

We maken kleinschalig wonen met particuliere zorg mogelijk voor een brede groep mensen. Door slimmer te organiseren met minder management en meer mensen op de vloer. 

Onze missie

Wij hebben als missie om kleinschalig wonen met zorg aan te bieden voor ouderen met dementie in woonhuizen waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Particuliere zorg, toegankelijk voor een bredere groep mensen dan alleen vermogende personen.

 

 

Zoek op trefwoord...