Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

De woonhuizen van September

De woonhuizen van September bevinden zich op plaatsen waar het fijn wonen is. Ieder woonhuis bestaat uit maximaal vijfentwintig appartementen met op de begane grond de gezellige ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar leven bewoners met elkaar, ze koken, spelen een spelletje of vouwen bijvoorbeeld de was. Elke bewoner heeft zijn of haar eigen voorkeuren en we zorgen ervoor dat iedereen het dagelijks leven voort kan zetten zoals hij of zij dat gewend is. De woonhuizen hebben altijd openslaande deuren naar de tuin en het terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is.

September geeft bewoners én familie en vrienden een warm en huiselijk gevoel. Zij zijn altijd welkom, op ieder moment van de dag. Mee-eten vinden wij normaal. Ook is er in onze woonhuizen een mogelijkheid om te logeren.

De appartementen bij September zijn 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is en vertrouwd en veilig voelt. Zoals thuis. Daarbij is er in de meeste woonhuizen de mogelijkheid om samen met de partner te wonen. 

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. 

Een geborgen gevoel

In de woonhuizen van September is altijd een leidinggevende aanwezig. Hij of zij weet de weg en is altijd aanspreekbaar voor zowel bewoners als hun familie. Zij zijn zeer vakkundig en hebben jarenlange ervaring met ouderen met dementie en de daarbij horende ziekteverschijnselen als geheugenproblemen en gedragsverandering. Het zijn mensen die meer zijn dan alleen leidinggevende. Hij of zij is de vaste link naar de zorgverleners en familie. Een veilig en geborgen gevoel.

Een woonhuis van September is een thuis: de koffie staat klaar en er is een luisterend oor. Een huis waar de dingen goed geregeld zijn. En waar er niet voor een taxi, huisartsbezoek, de kapper, de was, kapotte deur of assistentie bij het douchen steeds een nieuw formuliertje ingevuld hoeft te worden. 

Wonen bij September

Wilt u wonen in een van de huizen van September? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met de leidinggevende van het woonhuis waar uw voorkeur naar uit gaat. Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden op korte termijn of een passende oplossing voor uw situatie.  

Bekijk de dagboeken van bewoners

Of luister naar het verhaal van José Driessen over wonen en werken op de radio.

Zoek op trefwoord...