Wat maakt onze woonhuizen bijzonder?

Wonen zoals thuis

De woonhuizen van September zijn kleinschalig van opzet en bestaan uit maximaal vierentwintig appartementen. Door die kleinschalige opzet krijgen bewoners veel persoonlijke aandacht en wordt er binnen de huizen als een grote familie samengeleefd.

Indeling woonhuizen en appartementen

Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Op de begane grond zijn gezellig en warm ingerichte woonkamers en een grote open leefkeuken. De woonhuizen hebben altijd openslaande deuren naar de tuin en het terras. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. 

Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Deze appartementen met woon-slaapgedeelte en badkamer zijn tussen de 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht met eigen meubels. Zo voelt het appartement vertrouwd en veilig. Zoals thuis. 

Open woonhuizen

De September-huizen zijn open woonhuizen. Dat betekent dat bewoners zich vrij kunnen bewegen en zelf naar buiten kunnen om bijvoorbeeld een wandeling te maken. 

Gastvrij

September geeft niet alleen bewoners, maar ook familie en vrienden een warm en huiselijk gevoel. Zij zijn altijd welkom, op ieder moment van de dag. Ook is er in onze woonhuizen een mogelijkheid om te logeren.

Een vast aanspreekpunt

In de woonhuizen van September is altijd een leidinggevende aanwezig. Hij of zij weet de weg en is altijd aanspreekbaar voor zowel bewoners als hun familie. Zij zijn zeer vakkundig en hebben jarenlange ervaring met ouderen met dementie en de daarbij horende ziekteverschijnselen als geheugenproblemen en gedragsverandering. Het zijn mensen die meer zijn dan alleen leidinggevende. Hij of zij is de vaste link naar de zorgverleners en familie. Een veilig en geborgen gevoel.

Thuis

Een woonhuis van September is een thuis: de koffie staat klaar en er is een luisterend oor. Een huis waar de dingen goed geregeld zijn. En waar er niet voor een taxi, huisartsbezoek, de kapper, de was, kapotte deur of assistentie bij het douchen steeds een nieuw formuliertje ingevuld hoeft te worden. 

Wonen bij September

Wilt u meer informatie? Neem contact op met de leidinggevende van het woonhuis waar uw voorkeur naar uit gaat. Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden op korte termijn of een passende oplossing voor uw situatie.

Heeft u algemene vragen over het wonen met dementie en kunt u hulp gebruiken bij vragen als: welke woonzorgvoorzieningen voor zijn er voor mensen met dementie in Nederland? Welke indicatie is nodig? Wat kost het? Neem dan contact op het familiekantoor. Onze adviseurs geven u graag vrijblijvend advies.

 

 

Zoek op trefwoord...