Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirusLees meer

De woonhuizen van September

De woonhuizen van September bevinden zich op plaatsen waar het fijn wonen is. Zij bestaan uit maximaal vijfentwintig appartementen per woonhuis met op de begane grond de gezellige ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar leven bewoners met elkaar, ze koken, spelen een spelletje of vouwen bijvoorbeeld de was. Elke bewoner heeft zijn of haar eigen voorkeuren en we zorgen ervoor dat elke bewoner het dagelijks leven voort kan zetten zoals hij of zij dat gewend is. De ingerichte woonkamer heeft altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel, ook voor de familie. Zij zijn altijd welkom, op ieder moment van de dag. Mee-eten vinden wij normaal. 

De appartementen bij September zijn 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. Daarbij is er in de meeste woonhuizen de mogelijkheid om samen met de partner te wonen. Ook is er in onze woonhuizen een mogelijkheid om te logeren.

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. 

Een geborgen gevoel

In de woonhuizen van September is altijd iemand aanwezig, dit is de leidinggevende. Zij of hij weet de weg en is altijd aanspreekbaar voor zowel bewoners als hun familie. Zij zijn zeer vakkundige mensen met jarenlange ervaring met ouderen met dementie en de daarbij horende ziekteverschijnselen als geheugenproblemen en gedragsverandering. Iemand die meer is dan een leidinggevende en de vaste link is naar de zorgverleners en familie. Een veilig en geborgen gevoel.

Een woonhuis van September is een thuis: de koffie staat klaar en er is een luisterend oor. Een huis waar de dingen goed geregeld zijn. En waar er niet voor een taxi, huisartsbezoek, de kapper, de was, kapotte deur of assistentie bij het douchen steeds een nieuw formuliertje ingevuld hoeft te worden. 

Wonen bij September

Wilt u wonen in een van de huizen van September? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met de leidinggevende van het woonhuis waar uw voorkeur naar uit gaat. Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden op korte termijn of een passende oplossing voor uw situatie.  

Bekijk de dagboeken van bewoners

Of luister naar het verhaal van José Driessen over wonen en werken op de radio.

Zoek op trefwoord...