Informatie over

Wonen bij September Hardinxveld-Giessendam

Aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam opent Wonen bij September naar verwachting eind 2022 een nieuw woonhuis voor 24 ouderen met dementie. Dat zijn de gemeente en Wonen bij September overeengekomen. September gelooft in kleinschalige woonhuizen waar ouderen met dementie de liefde, aandacht en betrokkenheid krijgen die zij op hun oude dag zo nodig hebben. Alle bewoners blijven het leven zoals zij dat gewend zijn, zoveel mogelijk voortzetten.

De hoek van de Molenstraat/Stationsstraat 23-27 was het terrein van de voormalige Giessenschool en een huisartsenpraktijk. De ontwikkeling van het woonhuis van September is in handen van Thuismakers. Wonen bij September vindt het belangrijk dat het kleinschalige woonhuis onderdeel is van de buurt en de samenleving in Hardinxveld-Giessendam. Op het moment dat de procedures voorspoedig verlopen kan naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden gestart met de realisatie van de bouw. De eerste bewoners nemen dan een jaar later hun intrek.

Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September legt uit waarom dit de ideale plek is voor ouderen om te wonen:

“We zien een prachtige toekomst als woonhuis voor ouderen met dementie aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Een kleinschalig huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Net als alle woonhuizen van September in Nederland, wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plek waar het fijn wonen is en waar bewoners onderdeel uitmaken van de buurt.” Thuismakers, de vaste partner van Wonen bij September, zal de ontwikkeling en bouw begeleiden. Deze zeer ervaren partij ontwikkelde en bouwde al meerdere woonhuizen voor Wonen bij September in Nederland.

Inzage voorontwerp bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot en met woensdag 26 mei 2021 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam). Het voorontwerp is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan identificatienummer is NL.IMRO.0523.BP2021STATIONSSTR-VO01

Ik ben blij dat we wederom een ontwikkeling hebben voor een steeds groter wordende doelgroep. Juist wanneer je ouder wordt en zorg nodig hebt, wil je dichtbij je vertrouwde omgeving wonen. Het liefst thuis, maar dit biedt met deze opzet een nieuw thuis. Ook ben ik blij dat het gelukt is om invulling te geven aan de maatschappelijke bestemming van het perceel. In Hardinxveld-Giessendam zorgen wij voor elkaar. Wethouder Trudy Baggerman

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over de bouw van het woonhuis voor ouderen met dementie, stuur dan een mail naar communicatie@wonenbijseptember.nl of vul het contactformulier in.

Over Wonen bij September

Wat is Wonen bij September voor organisatie? Wat is onze visie? Voor wie is wonen in een September-huis bedoeld? En wat maakt wonen bij September nou zo bijzonder. Bekijk hier de Powerpoint-presentatie voor antwoord op al deze vragen!

Ontdek hoe het is om te wonen bij September

Medewerkers, bewoners en familie van vertellen.

 

 
Ja, ik heb interesse in Wonen bij September!

Wilt u meer weten over wonen bij September voor uzelf of voor een van uw naasten? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Zoek op trefwoord...