Actueel

Om niet te vergeten: de dag van de mantelzorg

10
Nov
2018
Blog

“Ik kan gewoon weer dochter zijn.” Dit compliment raakt ons nog steeds. Vaak komen ouderen bij September wonen na een intensieve periode thuis. Een periode van stress, verdriet en twijfels waarin relaties veranderen. Ineens ben je niet alleen maar kind, partner of vriend, maar ben je verzorger. Dat kan een enorme impact hebben – ook op de ervaren kwaliteit van het contact.

Bij September willen we dat iedereen (weer) kan genieten van de momenten met elkaar. Dat kan door te ontzorgen waar nodig of gewenst, door te helpen in het contact gedurende het proces van dementie of door gewoon even niets te doen. Vanuit liefde, warmte en aandacht. Uiteraard voor de bewoners, maar ook voor diens verwanten en voor elkaar.

Op deze dag van de mantelzorg* willen wij u extra in het zonnetje te zetten. Uw hulp is voor ons en voor de bewoners namelijk enorm waardevol. Want samen met u geven we kleur aan de dag van de bewoners. Dat kunnen, willen en doen we niet alleen. U kent uw naaste het beste en u bent onze gids in hoe wij het beste onze ondersteuning, diensten en zorg kunnen inrichten. U bent van onschatbare waarde – niet alleen voor uw naaste maar ook voor ons.

Daarom hebben wij in de woonhuizen vanaf volgende week een presentje voor u klaarliggen. Een blijk van waardering in de symboliek van het kleuren van de dag. Het gaat niet vanzelf, maar met voldoende liefde, warmte en aandacht bloeit er echt iets moois.

* Mezzo, de vereniging voor mantelzorgers, heeft twintig jaar geleden de dag van de mantelzorg geïnitieerd. Doel van deze dag is om extra aandacht te geven aan de inzet van alle mantelzorgers in Nederland. Hier leest u er meer over de dag van de mantelzorg.

Deze blog is geschreven door Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit, Onderzoek en Opleidingen bij Wonen bij September. Zij schrijft regelmatig over de dingen die zij dagelijks tegenkomt bij September.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...