Actueel

Dagelijks leven in woonhuizen September gaat door

12
Maa
2020
Nieuws

De afgelopen dagen is het coronavirus en vooral het buiten houden van dit virus onze grootste prioriteit geweest. Maar, het dagelijks leven in de woonhuizen gaat gewoon door, ook al is alles door de maatregelen vanwege het coronavirus een klein beetje anders dan normaal. "Bezoekers snappen dat we geen handen schudden, dat ze bij binnenkomst goed gecheckt worden en we ze een paar controlevragen stellen. We zorgen goed voor de bewoners en ook een beetje extra voor elkaar", legt Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit bij September uit. "We zijn ontzettend blij met het begrip en de medewerking. Ook de medewerkers monitoren hun eigen gezondheid nauwgezet, bijvoorbeeld door het opmeten van temperatuur, voordat ze naar binnen gaan."

"In de huizen verandert niet veel, we hebben bijvoorbeeld nog geen verbod op bezoek en ook zijn de mensen gewoon samen in de huiskamers. Zo houden we het leven voor mensen met dementie zo 'normaal' mogelijk. Voor iemand met dementie is corona toch moeilijk te begrijpen en is een opdracht als 'nies in je elleboog' of 'geef geen knuffels of handen' niet altijd even goed op te volgen."

Richtlijnen van het RIVM aangevuld met eigen maatregelen
In alle woonhuizen van September houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en zijn de regels waar nodig nog wat scherper. "Geplande overleggen in de woonhuizen verhuizen we  bijvoorbeeld voorlopig even naar andere locaties. Dat is een voorzorgsmaatregel. Bezoekers, familie van bewoners, kunnen op bezoek komen, mits ze dus niet niezen, hoesten of last hebben van koorts of in aanraking zijn geweest met iemand die nu zelf thuis zit. We weten dat mensen daar zelf ook heel goed over nadenken." 

NLdoet afgelast
In alle huizen waar activiteiten voor NLdoet stonden gepland voor komend weekend (13 en 14 maart) zijn deze afgelast. Dit is mede gedaan na een oproep van het organiserende Oranjefonds. Deelnemers die via het Oranjefonds waren aangemeld zijn geïnformeerd.

Vragen
Heeft u vragen over hoe wij het coronavirus buiten proberen te houden of vraagt u zich af of u op bezoek kan komen? Neem contact op met de leidinggevende van het woonhuis of stuur even een mail met uw vraag naar kwaliteit@wonenbijseptember.nl. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...