Actueel

Een bijzondere wensdag vol nieuwe herinneringen voor Truus

21
Jun
2023
Blog

De 90-jarige Truus woont bij September Heerenveen en had al een tijdje een wens: "Ik wil nog eens rondkijken in mijn geboortestad Amsterdam en naar het strand!" Een begrijpelijke wens, maar helaas was Truus niet mobiel vanwege een gebroken heup. Verpleegkundige Janet besloot de Wensambulance in te schakelen. Het resultaat? Een verrassende en inspirerende dag die we Truus-dag noemen!

De wensambulance op de stoep in Heerenveen

Op 1 juni was het zover en werd de wens van Truus werkelijkheid. Net voor de lunch verschenen Jolanda en Huig met de Wensambulance voor de deur. Truus had één specifieke wens voor de lunch: een echte kroket. Gelukkig hadden ze geluk, want snackbar Hennie Ris uit Heerenveen had voor een extra verrassing gezorgd: een overheerlijke kroket, helemaal gratis vanwege Truus-dag. Een perfecte start van de reis naar Amsterdam! Ook neef Bernhard en zijn dochter Tineke sloten zich de hele dag aan bij het gezelschap.

Langs haar ouderlijk huis in Amsterdam

In Amsterdam begonnen ze hun tocht op het Beukenplein, waar het ouderlijk huis van Truus stond. Dit was de plek waar Truus en haar broer ter wereld kwamen. Vervolgens bezochten ze de Vrolikstraat, waar ze in 1943 naartoe verhuisden. Een rondleiding door het Oosterpark mocht natuurlijk niet ontbreken. Vooral de muziektent bracht talloze herinneringen bij Truus naar boven. Op deze prachtige dag kon een ijsje niet ontbreken, dus genoten ze samen op de Eerste van Swindenstraat. Ook de Dappermarkt stond op het verlanglijstje, en dus brachten ze daar een bezoek aan.

Koffie en kibbeling aan Zandvoort aan Zee

Maar Truus had ook een sterke drang om de zee te zien! Als rasechte Amsterdamse moest het wel Zandvoort aan Zee zijn, dé plek voor de echte Amsterdammers. Het personeel van een strandtent zag de Wensambulance en bood hen een kopje koffie aan. Dit gebaar werd enorm gewaardeerd door Truus! De dag werd afgesloten met een portie kibbeling.

Een geslaagde dag

Vermoeid, maar vol voldoening arriveerde Truus pas om 21.00 uur weer bij Wonen bij September in Heerenveen. Ter aandenken aan deze dag kreeg Truus het wensbeertje van de wensambulance. Hij draagt de naam Dries, vernoemd naar haar vader, en is voor Truus een kostbare herinnering aan deze onvergetelijke dag.

We willen Huig en Jolanda van de Wensambulance, snackbar Hennie Ris en de strandtent in Zandvoort van harte bedanken voor het mogelijk maken van deze dag en het creëren van nieuwe, waardevolle herinneringen. Hun vrijgevigheid en medeleven hebben Truus en haar dierbaren een onvergetelijke dag bezorgd!

Meer informatie

In onze woonhuizen draait alles om Leefplezier. We nemen de tijd om bewoners echt goed te leren kennen, zodat we weten waar iemand blij van wordt of juist niet en hierop het dagelijkse leven kunnen aanpassen. Wil je weten wat we voor u of een naaste met dementie kunnen betekenen? Neem contact op met een woonhuis bij u in de buurt voor een vrijblijvende rondleiding. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...