Actueel

Eerste bewoners nemen intrek in September Witmarsum

20
Jan
2017
Nieuws

September Witmarsum, aanbieder van liefdevolle zorg voor ouderen met geheugenproblemen, verwelkomde afgelopen december haar eerste bewoners. September Witmarsum is gevestigd aan de Arumerweg 53 en beschikt over zeventien appartementen. September Witmarsum is inmiddels de vijfde vestiging van Wonen bij September in Nederland.

In de woonhuizen van September draait de zorg om liefde, aandacht en betrokkenheid. Bij September gaan we daarom uit van datgene dat iemand nog wel kan. Tuinieren, samen koken of het doen van de was, bij ons vervelen ouderen zich alleen wanneer zij dat zelf graag willen. De deuren van het huis staan altijd open voor familie, vrienden en bekenden. “Mensen in het eigen sociale netwerk moeten zich bij ons net zo welkom en thuis voelen als onze eigen bewoners” zegt oprichter Michiel van Putten.

Bij September organiseren we het reilen en zeilen in het woonhuis radicaal anders dan de gevestigde orde. Doordat wij onze medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid geven, worden managers overbodig. Als gevolg daarvan kan er bijna dubbel zo veel personeel ingezet worden voor onze bewoners. Hierdoor is er echt tijd en ruimte om oprechte aandacht voor elkaar te hebben.

De eerste bewoners van het woonhuis ervaren dat gelukkig ook al. De eerste bewoner, mevrouw Yntema: ‘Het was in het begin wel moeilijk, ik moet wennen.’ Haar familie is blij dat ze hier haar plek heeft gevonden. Haar twee zussen vertellen: ‘Het is hier heel gastvrij, de familie wordt betrokken bij alles wat er gebeurt en er is altijd koffie, thee en wat te eten. Dit is nu het huis van onze zus, zo voelt het voor haar en voor ons en dat is een mooi teken. Dat doet je goed.’

Het woonhuis van September is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Witmarsum en heeft 17 appartementen van 30 to 50 vierkante meter die geheel naar eigen smaak mogen worden ingericht. De belangrijkste plek in het huis wordt natuurlijk ingenomen door de gezellige woonkeuken, waar elke dag vers wordt gekookt. De mooie woonkamers met openslaande deuren aan de voor en achterkant van het pand zorgen er voor dat er, zodra het iets minder koud is, volop kan worden genoten van de prachtige omgeving en de ruimte rondom het pand.

Verantwoordelijk voor dit alles is Caroline Krol, zij is als leidinggevende de spin in het web en zorgt voor korte lijnen met bewoners, familie, en collega’s. Zij is voor iedereen het eerste aanspreekpunt. Een veilig en geborgen gevoel.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...