Actueel

Even voorstellen: Ramona de Putter, locatiemanager September Middelburg

31
Aug
2023
Nieuws

Ramona de Putter kijkt reikhalzend uit naar de opening van het eerste September woonhuis voor ouderen met dementie in Zeeland. “De laatste puntjes op de i in de bouw worden nu gezet. Daarna begint het inrichten en ik kan alvast verklappen: het wordt prachtig!”

Aan Ramona de eer om als locatiemanager het woonhuis in Middelburg te runnen. Inmiddels is ze al een half jaartje aan boord bij Wonen bij September. “Er komt heel wat bij kijken, zo in de opstartfase van een nieuw woonhuis. Van sollicitatiegesprekken voeren, geïnteresseerden te woord staan tot contact leggen met andere zorgverleners in de regio. Intensief, maar ook een hele mooie uitdaging. Niet alleen voor mij, maar ook voor het hele nieuwe team dat klaarstaat om de eerste bewoners te verwelkomen.”

Bijdragen aan ouderenzorg in Zeeland

Ramona is een echte Zeeuwse. Geboren in Vlissingen, getogen in Terneuzen. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in de cure (ziekenhuis) en care (ouderen- en gehandicaptenzorg). Van CCU-verpleegkundige (gespecialiseerde zorg voor patiënten met acute en complexe hartproblemen) tot clustermanager en nu een volgende stap: locatiemanager bij Wonen bij September. “Inmiddels kijk ik terug op dertig jaar werkervaring en ben ik erachter gekomen dat mijn hart uitgaat naar de ouderenzorg. We staan voor een flinke uitdaging om deze zorg te kunnen blijven bieden in Zeeland en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.” Het concept van Wonen bij September is uniek in Zeeland. “Wij hebben zoveel expertise in huis, zodat de huisarts alleen waar nodig hoeft in te springen. Zo hebben we een eigen specialist ouderengeneeskunde, die bekend is met de meest complexe zorgproblematiek.”

Liefdevolle zorg geven

De visie van September spreekt Ramona erg aan. “Het mooie van Wonen bij September vind ik de aandacht voor het leefplezier en het feit dat bewoners eigen regie blijven houden. Bewoners hebben alle vrijheid om het leven te leiden zoals zij dat willen en krijgen alle persoonlijke aandacht die zij nodig hebben. Als je afhankelijk wordt van zorg, dan wil je je niet opgesloten voelen en wil je liefdevolle zorg krijgen. Samen met het team wil ik alle bewoners iedere dag weer een mooie dag bezorgen.”

Ontzorgen

Ramona vindt het belangrijk dat iedereen zelf kan bepalen waar hij of zij wil wonen, als zelfstandig thuis wonen niet meer gaat. En dat ontzorgen ook echt ontzorgen is, ook voor familie. “Wij laten graag zien dat de zorg voor ouderen met dementie anders kan. Meer eigen regie; dat is wat ons uniek maakt. Meer eigen regie geeft minder stress wat het ziektebeeld ten goede komt.”

Opening in oktober 2023

De sleuteloverdracht staat eind september gepland. Dat betekent dat we in oktober de eerste bewoners kunnen verwelkomen. “Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met mijn nieuwe team deze mensen te leren kennen en dicht bij hun belevingswereld te komen!”, aldus Ramona.

Inloopochtenden of persoonlijke rondleiding

Vanaf vrijdag 8 september zijn er wekelijks vrije inloopochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt dan alvast sfeer komen proeven en Ramona en haar team vertellen u graag hoe zij de zorg straks binnen het woonhuis organiseren. Een persoonlijke rondleiding kan natuurlijk ook. Maak daarvoor even een afspraak met Ramona (06 - 362 874 94 of ramona.deputter@wonenbijseptember.nl). 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...