Actueel

Feestelijke opening Wonen bij September Ede

28
Okt
2021
Nieuws

Op donderdag 28 oktober opende Wonen bij September in Ede officieel haar deuren. Tijdens de (ver)bouwperiode van ruim een jaar is het historische Villa Richmond aan de Stationsweg 102 omgetoverd tot een prachtig woonhuis voor 22 ouderen met dementie. Leidinggevende Willy Dekker heeft al twee nieuwe bewoners mogen verwelkomen en kijkt ernaar uit om nog meer mensen met dementie een nieuw liefdevol thuis te geven.

Buurtbewoners, betrokkenen bij de bouw, zorgverleners; zo'n 80 bezoekers waren nieuwsgierig naar het eindresultaat. Bij de verbouwing zijn de voor- en zijgevels inclusief kap weer in oude stijl hersteld. Aan de achterzijde is een mooi stuk nieuwbouw herrezen. Op de begane grond is er vanuit de open woonkeuken een prachtig uitzicht op de grote net aangelegde tuin. Alle monumentale bomen staan daar nog steeds te pronken. Op de eerste en tweede verdieping zijn de verschillende appartementen gelegen, net als in de bestaande bouw aan de voorkant.

Overhandiging sleutel 

Na een officieel openingswoord van Roy Rempe, bestuurder van Orpea Nederland en Willy Dekker werd het huis met het overhandigen van de sleutel officieel geopend. De bezoekers waren vol lof. "Ik vind het prachtig geworden. Het past ook echt in het straatbeeld van de Stationsweg", was een van de complimenten. De grote woonkamers waren donderdagmiddag allemaal vol, er was livemuziek en de aanwezigen proostten in de gezellige woonkeuken samen op de opening van het huis. Precies zoals September het graag ziet: een woonhuis waar geleefd wordt, waar mensen zichzelf kunnen zijn.     

Van huis naar woonhuis 

Het woonhuis biedt plek aan tweeëntwintig ouderen. In het huis zijn grote, gezellige woonkamers, een grote woonkeuken en alle bewoners beschikken over een eigen appartement dat ze zelf kunnen inrichten. Allemaal zoals ze het zelf graag willen, zodat ze zich meteen thuis voelen tussen hun eigen spullen. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...