Actueel

Feestelijke start bouw Wonen bij September Nijverdal

28
Maa
2018
Nieuws

Vandaag is de bouw van September Nijverdal aan de Salomonsonstraat 51 officieel van start gegaan. Na een korte periode van slopen, hebben de partijen die de komende tijd bouwen aan het woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen gezamenlijk de bouwperiode feestelijk ingeluid in aanwezigheid van omwonenden. 

Thomas Walder, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Hellendoorn, onthulde het bouwbord onder toeziend oog van de buurtbewoners. Het woonhuis van September wordt gerealiseerd door Thuismakers, Aan de Stegge, Aedifica, Installatie-experts en Arcom. 

De nieuwbouw zal ruimte bieden aan twintig ouderen met geheugenproblemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland zal ook dit woonhuis gebouwd worden op een plaats waar het fijn wonen is. Elk huis heeft op de begane grond een gezellige ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamer heeft altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel. 

Een thuisgevoel 

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. 

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...