Actueel

Geer & Goor Stevig Gebouwd bij September Zevenaar

19
Sep
2017
Nieuws

Geer & Goor zijn, zoals elk jaar, weer op pad voor het Ouderenfonds. In de uitzending van aankomende donderdag van Geer & Goor - Stevig gebouwd is het duo te gast bij de bewoners van September Zevenaar. Samen werken zij aan het opknappen van een appartement en leggen zij een dierenweide aan. Geer & Goor hebben niet alleen heel veel lol, zij wijken met deze uitzending iets af van hun standaard format: ze komen hier niet op bezoek bij eenzame ouderen, zoals in de andere afleveringen, maar laten zien hoe het ook kan in de ouderenzorg.

“Wonen bij September is trots om samen met het beroemde duo Gerard Joling en Gordon te kunnen laten zien dat ouderenzorg ook anders georganiseerd kan worden”, zegt Michiel van Putten, oprichter van de organisatie. “En dat dat kan binnen de huidige budgetten, waardoor deze manier kleinschalige manier van wonen voor ouderen met geheugenproblemen voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Aandacht, warmte en betrokkenheid staan bij ons centraal en door alles iets anders in te richten, met bijvoorbeeld minder managers, komt niemand bij ons dat tekort.”

Het aanleggen van een dierenwijde of het inrichten van het appartement staan niet op zich bij Wonen bij September. In alle huizen kunnen alle bewoners zelf bepalen hoe zij hun appartement inrichten. Ook doen de bewoners mee in alle activiteiten, of dat nu tuinieren, koken of wassen en drogen is, of op pad naar een museum, de boodschappen doen of sporten. “Bij September doet iedereen wat hij of zij leuk vindt, en wij regelen dat dat zo kan. Er is niemand die niet naar buiten kan, en ook staan mensen op en gaan ze naar bed wanneer zij dat fijn vinden”, aldus Van Putten. “Het zijn maar een paar voorbeelden, maar het maakt wonen bij September wel alsof je thuis woont.”

Over Stevig Gebouwd

Geer en Goor Stevig Gebouwd is het nieuwe programma van Gerard Joling en Gordon dat in het najaar van 2017 elke donderdag wordt uitgezonden op RTL 4. Geer en Goor Stevig Gebouwd is het vervolg op Geer & Goor: Zoeken een hobby!. Dit programma werd vorig jaar genomineerd voor de Televizier-Ring.

De uitzending Stevig Gebouwd is op donderdag 21 september 2017 - 20.30 uur - RTL4 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...