Actueel

Genieten van Landschapskunst met virtual reality-bril bij September in Emmeloord

24
Nov
2023
Nieuws

Wonen bij September Emmeloord is van 27 november tot en met vrijdag 1 december het podium van De Land Art Kunstweek van Kunstmuseum M. uit Almere. Bewoners, maar ook inwoners van Emmeloord, kunnen dankzij een Virtual Reality-bril genieten van Flevolandse landschapskunst. Flevoland heeft een indrukwekkende collectie landschapskunst. Nergens ter wereld vind je zo veel van dit soort kunstwerken zo dicht bij elkaar. Naast de wonderlijke VR-ervaring zijn er meer activiteiten die de zintuigen prikkelen, zoals een interactieve belevingstafel. 

Je zit lekker op een stoel, zet een VR-bril op… en opeens ben je bij de reusachtige gehurkte man aan het begin van de Houtribdijk in Lelystad (‘Exposure’). “Het is alsof ik zijn hoofd kan aanraken,” zei een deelnemer aan de Kunstweek. Of je vliegt ineens over ‘Deltawerk’ in Marknesse en voelt hoe kolossaal dit werk is.

Ook voor inwoners van Emmeloord
Ook inwoners van Emmeloord zijn op onderstaande dagen van harte welkom bij Wonen bij September voor een onvergetelijke VR-ervaring (die ongeveer 20 minuten duurt).

  • Dinsdag 28 november
    13:00 tot 16:00 uur
  • Woensdag 29 november
    14:00 tot 17:00 uur
  • Donderdag 30 november
    13:00 tot 16:00 uur

Zo brengt Kunstmuseum M. de Flevolandse Land Art héél dichtbij. De bewoners van September Emmeloord, die misschien niet allemaal meer in staat zijn om deze kunst ‘live’ te bezoeken, kunnen op deze manier toch volop van de werken genieten. Want deze kunst is er voor iedereen!

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...