Actueel

Geslaagde open dag met zomerfair in Emmeloord

20
Jun
2022
Nieuws

Op zaterdag 18 juni kon iedereen die dat wilde een kijkje nemen bij verzorgingshuis September Emmeloord. Een kleinschalig huis dat ouderen die door dementie of een lichamelijke beperking niet meer thuis kunnen wonen een fijn nieuw thuis biedt. Locatiemanager Marijke Hoekstra, haar team én de bewoners hadden speciaal voor deze dag nóg een speciale verrassing in petto.

Open dag en zomerfair

Speciaal voor deze dag werd er ook een zomerfair georganiseerd. “We hebben met bewoners zoveel plezier gehad tijdens de voorbereidingen! Lekker samen knutselen en mooie spulletjes voor de verkoop maken”, vertelt Marijke.

Alle zelfgemaakte spulletjes werden al vroeg uitgestald in de kraampjes. De zon scheen uitbundig, dus iedereen kon heerlijk langs de kraampjes buiten in de tuin slenteren. Veel mensen hebben ook een persoonlijke rondleiding door het huis gekregen.  Marijke: “Ik ben dan zo enorm trots als ik mensen ons woonhuis mag laten zien. Overal tevreden bewoners en dan denk ik: dit is zoals het hoort te zijn!” Bezoekers waren ook zaterdag weer onder de indruk van de gemoedelijkheid binnen het huis. “We hebben écht tijd en aandacht voor onze bewoners. Dat zie je en dat voel je!”

Een hechte familie

In maart 2021 gingen de deuren van dit woonhuis aan de Meldestraat 14 in Emmeloord open. Een geborgen en gemoedelijke plek in de Noordoostpolder. “Bewoners kunnen de privacy van hun eigen appartement opzoeken, we hebben er 24, maar ook de dag doorbrengen in onze fijne, gemeenschappelijke woonkamers”, vertelt Marijke.

“De gezelligheid van de gezamenlijke woonkamer opzoeken, dat is wat heel veel bewoners doen!”

Als je moet verhuizen omdat het thuis niet meer gaat, is dat een hele ingrijpende stap. “We proberen de familie hier zo goed mogelijk in te begeleiden, er zijn zoveel vragen! En dat snap ik heel goed” vertelt Marijke. Eenmaal hier gesetteld, horen Marijke en haar team van zowel bewoners als familie dat het huis voelt als een hechte familie. “Het gevoel hebben dat je daarbij hoort; dáár doen we het voor!”

Sfeer proeven?

Wilt u meer informatie over Wonen bij September in Emmeloord? Of een keer langskomen voor een rondleiding? U bent van harte welkom! Neem dan contact op met marijke.hoekstra@wonenbijseptember.nl of 06 - 257 460 96.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...