Actueel

Greta Hovenkamp locatiemanager September Ede Villa Bos en Heide

10
Apr
2023
Nieuws

Nog een paar maanden en dan is het zover: de opening van Wonen bij September aan de Geerweg in Ede-Zuid. Naar verwachting kunnen vanaf half mei 48 ouderen met dementie, te midden van het groen en de levendigheid in deze wijk, genieten van hun nieuwe onderkomen. Aan Greta Hovenkamp, zelf ook woonachtig in Ede, de mooie taak om dit woonhuis te runnen. “Wat is er mooier dan ervoor te zorgen dat mensen, ondanks de beperkingen door de dementie, toch een fijne dag ervaren!”

Wie langsloopt ziet één en al bedrijvigheid. Er wordt hard gewerkt om van deze twee prachtige nieuwbouwhuizen een echt thuis te maken. Inmiddels staan de binnenwanden, zijn de ramen en zonwering geplaatst, is het sanitair geïnstalleerd en de dakbedekking gelegd. Na de sleuteloverdracht eind maart kan worden begonnen aan het leuke werk: de inrichting!

Greta: “Ik heb al sfeer mogen proeven bij een aantal andere September-huizen. Ieder huis is weer anders, maar één ding hebben ze gemeen. Het voelt overal warm en geborgen aan. De zorg en aandacht die bewoners hier krijgen is uniek. Je voelt dat mensen hier gelukkig zijn. Ik kijk echt uit naar het moment dat we onze deuren kunnen openen!”

Bijdragen aan goede zorg

Greta heeft eerder bij een organisatie gewerkt dat nascholingen verzorgd voor zorgprofessionals. Hier heeft ze ervaren dat haar hart echt ligt bij de ouderenzorg. Daarom heeft ze deze kans, het opzetten van een nieuwe locatie van Wonen bij September, met beide handen aangegrepen. “Ik kan in deze rol persoonlijk een bijdrage leveren aan goede zorg, met oprechte aandacht voor bewoners én collega’s. Nabijheid is ontzettend belangrijk. Als je iemand nodig hebt, wil je niet wachten tot er iemand tijd voor je heeft.”

Leefplezier

Greta is enorm enthousiast over de visie van September, waarbij alles in het teken staat van leefplezier. Medewerkers weten wat bewoners fijn vinden, wat hun hobby’s zijn en waar zij blij van worden. Bewoners hebben eigen zeggenschap en maken hun eigen beslissingen. Niets moet, alles mag. Er is altijd ruimte om iets spontaans te doen. Het team is één en wij staan met elkaar klaar voor de bewoners. 

“We kunnen een écht nieuw thuis bieden. We focussen ons niet op de zorg, die is vanzelfsprekend, maar op welbevinden en welzijn. De bewoner leeft zijn of haar leven en wij bewegen mee. Dit is zoals het hoort te zijn. Het leefplezier van bewoners geeft mij werkplezier. Een win-win-situatie!”

Een fijne woonomgeving

Beide woonhuizen, die haaks op elkaar staan, bestaan uit 24 appartementen. Om de huizen heen komt een grote tuin met verschillende terrassen. Zodat bewoners ook kunnen genieten van het buitenleven. De appartementen van de toekomstige bewoners zijn allemaal heerlijk ruim en kijken uit op de levendigheid in de wijk. “In deze woonwijk wonen veel (jonge) gezinnen, dus we gaan ervoor zorgen dat we daar echt onderdeel van uit gaan maken”, aldus Greta.

In de gezamenlijke vertrekken, zoals de woonkeuken en woonkamers, kunnen bewoners elkaar opzoeken. Om samen te eten, te praten, een spelletje te doen, mee te doen aan een activiteit of rustig de krant te lezen. Want dat is het idee: veel mensen bloeien weer helemaal op in het gezelschap van anderen.

Rondleiding

Geïnteresseerden zijn vanaf medio april van harte welkom voor een rondleiding. Neem hiervoor contact op met Greta Hovenkamp via greta.hovenkamp@wonenbijseptember.nl of 06 - 401 719 38.

Werken bij Septemer Ede Villa Bos en Heide (voorheen September Ede Eshofweg)

Wil je werken ook bijdragen aan het leefplezier van ouderen met dementie én wil je samen met collega's bouwen aan een nieuw sterk team? Bekijk de vacatures. We zijn nog op zoek naar Helpende Plus, Verzorgende IG en een Verpleegkundige.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...