Actueel

Hartverwarmende brief voor team September Twello

02
Jun
2021
Nieuws

Onlangs kreeg het team van Wonen bij September in Twello van verwanten een prachtige opsteker voor de zorg die zij hebben gegeven aan hun onlangs overleden moeder.  Hartverwarmend. Dit is waar we het allemaal voor doen.

Onlangs is onze moeder overleden. Ze woonde in het Koetshuis van Wonen bij September Twello. Graag willen we u persoonlijk laten weten wat het team van Wonen Bij September Twello onder leiding van José Driessen voor ons betekend heeft. Een kleine vier jaar geleden kon onze moeder vanwege haar dementie en Parkinson niet langer zelfstandig wonen en vonden wij voor haar een plek in het Koetshuis. Hoewel ze natuurlijk nergens liever woonde dan in haar eigen huis was dit ‘second best’. Het was even wennen voor haar, maar ze begon zich steeds meer thuis te voelen. De huiselijke sfeer, de persoonlijke aandacht en liefdevolle verzorging gaf ons als kinderen het gevoel dat we het uit handen konden geven. We voelden ons echt ontzorgd en we kregen daardoor weer de tijd en ruimte om samen met onze moeder vooral de leuke dingen te doen die nog mogelijk waren.

Om u een inkijkje te geven; zo wist José bij haar altijd de juiste snaar te raken, Jeanet voelde het gewoon als er iets niet pluis was met haar, Jacqueline wist haar met haar vrolijke verschijning en manier van doen altijd weer op te vrolijken, Carien en Liesbeth voelden haar stemmingen aan, Rina wist haar blij te maken met een heerlijke pedicurebehandeling in coronatijd en Lotte kwam even bij haar zitten kletsen als ze nachtdienst had en onze moeder wakker lag. Een prachtig voorbeeld van de respectvolle zorg is het Leefplezierplan, alles vanuit het perspectief van onze moeder geschreven, hoe zij het graag zou willen. En zo werd het ook uitgevoerd. Fijn dat we via het dagrapportagesysteem Caren altijd op de hoogte waren hoe de dagen verliepen en of er bijzonderheden waren. Heel prettig was ook dat de lijntjes kort waren. Jacqueline was onze contactpersoon en voor sommige zaken schakelden we rechtstreeks met José. Als er iets was, werd het meteen opgepakt en werd het in no time geregeld.

Tijdens het stervensproces konden we 24/7 bij onze moeder blijven, dat was zó fijn. Het was hartverwarmend om te ervaren hoe respectvol er ook in deze fase met haar werd omgegaan en hoe er ook voor ons gezorgd werd. Regelmatig kwamen collega’s voor of na hun dienst even om het hoekje kijken om te informeren hoe het met onze moeder was, ook al werkten ze in het Landhuis. Niet omdat het van hen verwacht werd, maar omdat ze zich verbonden voelden. De betrokkenheid van het team, met name ook tijdens deze laatste weken, heeft ons erg geraakt. Onze moeder kon na haar overlijden in haar eigen kamer blijven tot de uitvaart. Wat was dat fijn! Zo konden we in alle rust afscheid nemen in haar vertrouwde omgeving. De afscheidsceremonie bij het huis met bewoners en teamleden (waarbij zelfs collega’s speciaal terugkwamen van verlof!) heeft diepe indruk op ons gemaakt. José hield een prachtig persoonlijk verhaal over onze moeder en liep voor de rouwstoet uit het landgoed af, waardoor zij letterlijk onze moeder uitgeleide deed.

We vinden het ontzettend fijn dat onze moeder haar laatste jaren bij José en haar team in Wonen bij September Twello heeft kunnen wonen. We hebben ons geen betere plek voor onze moeder kunnen wensen. José en haar team zijn goud waard, we zijn hen ongelofelijk dankbaar en zullen dit nooit vergeten! Wat kunt u trots zijn op zo’n team.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...