Actueel

September Hilversum in klooster Monnikenberg

19
Jun
2019
Nieuws

De  Monnikenberg in Hilversm is volop in ontwikkeling. Ook het oude klooster van de  zusters  Augustinessen  krijgt  een nieuwe bestemming. De organisatie Wonen bij September verbouwt het klooster het komende jaar tot  twee  woonhuizen  voor ouderen met  dementie, elk met 20 appartementen.    

Toekomst met hart voor de geschiedenis 

Het oude klooster  blijft onderdeel van de buurt en de samenleving in  Hilversum en haar wijde omgeving: een huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan en waar iedereen van harte welkom is.  De plannen om van  het klooster twee woonhuizen  te maken, laat de organisatie graag zien tijdens een informatieavond op 4 juli, waar direct betrokkenen, geïnteresseerden en omwonenden van harte voor zijn uitgenodigd.  

Verbouw en nieuwbouw 

Het klooster de Stad Gods  is  meer dan  honderd jaar oud en heeft tot 2014  dienst gedaan als  klooster, waar de zusters Augustinessen zorgden voor de allerzwaksten van de samenleving.  De verkoop aan September betekent dat het gebouw  zal veranderen: van  klooster  naar woonhuis. De organisatie verbouwt het klooster  en bouwt een nieuw gedeelte.  Maar wat hetzelfde blijft: de toewijding, liefde en aandacht die de toekomstige bewoners en hun verwanten kunnen verwachten.  

Planning   

De start van de bouw staat gepland voor de zomer van 2019 en de eerste  bewoners  kunnen dan een jaar later, in de zomer van 2020, hun intrek nemen.  

Informatieavond op donderdag 4 juli 2019 

Op donderdag 4 juli organiseert Wonen bij September een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. De informatieavond vindt plaats bij Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. De deuren zullen vanaf 19.00 uur voor u open staan. Om 19.30 uur start de presentatie, waarna er alle gelegenheid is voor het stellen van vragen. U bent hierbij van harte uitgenodigd om bij de avond aanwezig te zijn.

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg 
Dr. Albert Schweitzerweg 1 
3744 MG Baarn   

Programma
19.00  uur     inloop  
19.30  uur     bijeenkomst  
20.30  uur    gelegenheid tot napraten  en  borrel  
21.30  uur    einde bijeenkomst  

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...