Actueel

Jingle bells en een toost op het nieuwe jaar

04
Jan
2023
Blog

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way. December is de meest gezellige tijd van het jaar en dat is in alle woonhuizen goed te merken. Bewoners genieten met volle teugen van de voorbereidingen, de warme sfeer in huis en van de feestdagen zelf. En voor je het weet, staat het nieuwe jaar voor de deur en staan we buiten met sterretjes te zwaaien!

In dit blog een terugblik naar de belevenissen in onze woonhuizen tijdens de feestdagen.

Wijntje uitzoeken en de kerstboom versieren

De dames in Apeldoorn gaan op pad om een lekker kerstwijntje uit te kiezen. Dat mag natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. En hebben ze het in Ede maar druk met het versieren van Villa Richmond. Er zijn zoveel hoekjes die wel iets kerstigs kunnen gebruiken. Alle bewoners duiken in hun eigen dozen met kerstspullen. Een kerstman, een mooi verlicht kerstdorp. Dit levert mooie momenten van herkenning op.

Kerst-high tea met bewoners en hun familie

Ook in Stoutenburg zat de sfeer er goed in. De woensdag voor kerst konden bewoners, familieleden en leden van de Verwantenraad genieten van een heerlijke high tea. Alle voorbereidingen werden gedaan door collega’s en vrijwilligers, een heel werk, maar wat was het fantastisch. In Stoutenburg zijn ook wat muzikale bewoners, die achter de piano kropen en de meest prachtige kerstliederen speelden. De rest van de bewoners zongen uit volle borst mee. Wat een gezelligheid!

   

Een gezellige kerstmarkt in Bodegraven

De neuzen rood, handschoenen aan en kerstmutsen op. Het was koud, maar de sfeer warm en gezellig tijdens de kerstmarkt die druk werd bezocht door familie van bewoners en inwoners van Bodegraven. De voor- en achtertuin van het woonhuis waren omgetoverd tot kerstdorp. Bemand door vrijwilligers en bewoners werden er mooie kerstgeschenken verkocht. Natuurlijk ontbrak de warme chocolademelk en erwtensoep niet. En ook kon men onder de mistletoe een kusje stelen. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de aanschaf van een BrainTrainerPlus NL voor de bewoners. Dit is een interactief spel dat het geheugen traint. 

  

Kerstdiner door een echte kok (de zoon van een bewoner)

Voordat het echte kerstfeest losbarstte, brachten de dames uit Apeldoorn Loolaan samen met medewerkster Margriet en onmisbare vrijwilligster Jannie een bezoek aan De rode Hoeve in Nijbroek. De boerderij was helemaal omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. Koffie met gebak, een beetje shoppen. De dames hebben genoten! Sowieso hebben de bewoners van Apeldoorn Loolaan geluk. Want één van de bewoners heeft een kok als zoon! En misschien wil hij wel naar Apeldoorn Loolaan komen om daar zijn kookkunsten te laten zien. En ja hoor, dat doet hij met alle liefde. Hij verwent de bewoners met een echt hoogstaand kerstdiner! Iedereen heeft heerlijk gegeten maar belangrijker nog, het was enorm gezellig en de lachsalvo's waren niet van de lucht!

   

Bewoners herdenken die niet meer bij ons zijn

Tijdens kerst staan we stil bij mooie momenten, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen. In Nijverdal worden bewoners die niet meer bij ons zijn herdacht met een prachtige herdenkingskerstbal. Zo hebben overleden bewoners niet alleen een speciaal plekje in ons hart, maar ook in de prachtige kerstboom. En zijn ze er tijdens de feestdagen toch ook een beetje bij.

Genieten van het kerstkoor

Maar liefst 30 zingende vrouwen, 2 muzikanten en een dirigent, natuurlijk in kerstkleding, verblijden de bewoners van Heerenveen met een bezoek. Het koor van de Feanwiven bracht op ludieke wijze verschillende kerstliederen ten gehore. Het was een echt feestje, waar het enthousiasme vanaf spatte. Het optreden was extra speciaal voor één bewoner, wiens dochter deel uitmaakt van dit koor.

Het nieuwe jaar in!

Na alle kerstfestiviteiten staat al snel het nieuwe jaar voor de deur. Oliebollen en appelflappen bakken, warme chocolademelk drinken, sterretjes afsteken en genieten van al het mooie vuurwerk. Bewoners, medewerkers en verwanten hebben het nieuw jaar feestelijk ingeluid. In Nijverdal stond er een heus oliebollen-bakteam klaar: de familie Staman. ''Deze familie biedt al jaren deze gezellige traditie aan'', vertelt medewerker Anja. Mooi hoe familie vaak zo betrokken is en zij zich ook bij ons thuis voelen. In Villa Richmond in Ede waren de heerlijke oliebollen en appelflappen van Frits niet aan te slepen. En vonden de vissalades van Konink Vis gretig aftrek.

   

Alle bewoners en medewerkers van Wonen bij September wensen iedereen een heel gelukkig 2023!
 

 

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...