Actueel

‘Joie de vivre’ - 5-jarig bestaan Wonen bij September Twello

04
Okt
2021
Nieuws

José Driessen, leidinggevende van Wonen bij September Twello, vierde dit weekend met bewoners, vrienden en familieleden van bewoners, buren, vrijwilligers en collega's het 5-jarig bestaan van 'haar' woonhuis.

"Afgelopen zaterdag vierden wij in Twello het eerste lustrumfeest voor Wonen bij September in Twello. Op 1 oktober 2016 gingen wij van start met vijf bewoners en tien teamleden. Al vrij snel groeiden en groeiden wij en wisten vele mensen de weg naar ons te vinden. Zowel om bij ons te komen wonen als om ons team te komen versterken op dit prachtige landgoed. De afgelopen vijf jaar zijn alle negentien appartementen constant verhuurd geweest.

Het doel dat ik voor ogen had toen ik vijf jaar geleden begon als leidinggevende op deze locatie was dat mensen uiteindelijk tegen mij zouden zeggen: "José, ik wil heel graag bij jou komen wonen of in je team komen werken." En dat is gelukt. Het mooiste compliment dat je kunt krijgen van een bewoner, is dat hij of zij na een vakantie tegen je zegt: "ik ben zo blij dat je weer thuis bent!". Want ook al hebben wij een prachtige locatie, het gaat uiteindelijk om de warme zorg die wij kunnen geven aan onze bewoners. Dit doen we nu al vijf jaar met een heel fijn en betrokken team.

"La vie est faite, de petits honheurs"

Groot feest

Dit was natuurlijk reden voor een groot feest. En dat was het! We hebben een heerlijke dag gehad in Franse stijl, met zo'n 100 bewoners, familie en verwanten, vrijwilligers, buren en vele medewerkers. Het plein tussen het Landhuis en het Koetshuis was omgetoverd tot een soort Montmartre. Landelijk, brocante en sfeervol! Met portrettekenaars en landschapsschilders, een bloemenkraam waar prachtige corsages voor de bewoners werden gemaakt, een muzikaal trio dat vele stemmige chansons ten gehore bracht en ook muziek waar heerlijk op gedanst kon worden. En een prachtige deux chevaux in de voortuin! Met ons team hebben we zelf de catering verzorgd en werden de gasten voorzien van heerlijke 'Frans getinte' hapjes en drankjes.

Joie de vivre

Iedereen heeft volop genoten van het samenzijn. Na bijna twee jaar geen gezamenlijk feest te kunnen vieren, was het enorm waardevol om elkaar weer eens te zien en te spreken. Het was een prachtig zonnige en geslaagde dag. "Joie de vivre"; deze dag heeft levensvreugde en glans gegeven aan het leven!

José Driessen,
Leidinggevende Wonen bij September Twello

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...