Actueel

Kijkmiddag September Apeldoorn druk bezocht

17
Feb
2020
Nieuws

Afgelopen donderdag 13 februari organiseerde Wonen bij September een kijkmiddag in het nieuw te openen woonhuis voor ouderen met dementie aan de Kelvinstraat in Apeldoorn. De middag trok veel omwonenden en geïnteresseerden in wonen bij September. 

Belangstellenden konden donderdagmiddag het woonhuis bekijken en kregen onder het genot van een kopje koffie of thee een rondleiding langs alle kamers van het huis. Zo was het mogelijk een kijkje te nemen in de grote woonkeuken, de ruime woonkamers en de diverse appartementen waar straks 24 ouderen met dementie komen wonen. Geïnteresseerden en verwanten konden vragen stellen over het Wonen bij September aan de aanwezigen leidinggevenden van de September woonhuizen. 

Sfeer en rust

In een van de ruime woonkamers konden bezoekers al een beetje sfeer proeven. Hier waren diverse stoffen en materialen tentoongesteld die gebruikt zullen worden voor de aankleding en inrichting van het huis. Er worden zachte kleuren en motieven gebruikt zodat er rust gecreëerd wordt, iets wat van groot belang is voor mensen met dementie. De appartementen in het woonhuis kunnen geheel naar eigen smaak ingericht worden door de bewoners. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis.

Wonen in een fijne en geborgen omgeving

September gelooft dat ook mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een omgeving waar geleefd wordt, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Zij werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het centrum of de winkels in de buurt, dan weer een wandeling door de mooie omgeving. 

Het nieuwe woonhuis aan de Kelvinstraat bevindt zich in de wijk Kerschoten, waar vorig jaar september een dementievriendelijke route werd geopend. In de vorm van stoeptegels met symbolen zoals een tekening van een boodschappenwagentje, maar ook de esculaap is het nu eenvoudiger om in de wijk de route te vinden naar het winkelcentrum en gebouwen met medische zorg. De tegels geven ouderen en mensen met een lichte vorm van dementie houvast om de weg te vinden. De bewoners van September kunnen straks samen met hun begeleider gemakkelijk de route in de wijk bewandelen. 

De komende weken wordt er gewerkt aan de afwerking en de sfeervolle aankleding van het woonhuis. Medio april opent het woonhuis en kunnen bewoners hun intrek nemen.
 

 

 

 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...