Actueel

Leidinggevende Monique Hulzebosch: ‘‘Een geweldig team in een moeilijke tijd’’

05
Maa
2021
Blog

Het woonhuis Nijverdal van Wonen bij September had begin dit jaar voor het eerst te maken met coronabesmettingen. Niet alleen bewoners, maar ook medewerkers zijn besmet geraakt. “Het was niet ‘of’ we corona in het huis kregen, maar ‘wanneer’ we het kregen.” zegt Monique Hulzebosch, leidinggevende van het woonhuis in Nijverdal. “We hebben het lang buiten de deur kunnen houden, maar eind januari werden we toch getroffen en zijn een aantal bewoners en medewerkers besmet geraakt.”

Ten tijden van het interview met Monique Hulzebosch had het huis te maken met een aantal coronabesmettingen. Sinds half februari is het woonhuis weer coronavrij. 

Snel schakelen

“Het was even schrikken en de telefoon staat gelijk rood gloeiend, maar je schakelt snel. We hebben bewoners eerst met een sneltest getest en daarna in samenspraak met de huisarts ook een PCR test afgenomen, zodat we ook zeker wisten wie er wel of niet besmet was. Met de GGD Twente spraken we af dat we onze medewerkers in het woonhuis konden testen. Deze week zijn we met alle medewerkers naar de teststraat gegaan om te controleren of we nog steeds negatief testen op corona. Gelukkig is dat zo. Dat is een pluim voor ons team. Het blijkt dat ons team hygiënisch werkt.”

Even vragen hoe het gaat

“Ik werk net twee maanden als leidinggevende in Woonhuis Nijverdal.” vertelt Monique. “Gelukkig heb ik alle kennismakingsgesprekken gevoerd en ken ik de mensen in mijn team redelijk goed. Er heerst een goede teamspirit. Samen krijgen we het voor elkaar, maar het is aanpoten. Ook omdat een aantal collega’s ziek is. Je doet hetzelfde werk met minder mensen. Dat moet niet te lang duren. Het is daarom fijn dat er sinds deze week uitzendkrachten meehelpen. We pakken wel onze momentjes: een flauwe grap, een lach, maar vragen ook hoe het gaat.”

Vreemde tijd voor onze bewoners

“We hebben geen aparte corona-afdeling. De zorg, maar ook het welzijn voor onze zieke bewoners vindt plaats in hun appartementen. Tot nu toe valt het gelukkig mee met de ernst van de klachten. We hopen natuurlijk dat dit zo blijft en ze snel weer opknappen. Voor de niet zieke bewoners is het ook anders. Zij zijn niet gewend om in quarantaine te zitten en ontvangen ook geen bezoek. Ze snappen het niet en komen regelmatig uit hun appartement. Gelukkig kunnen we het goed uitleggen en schikken zij zich naar de omstandigheden. We proberen nauw contact met alle verwanten van onze bewoners te houden en hen op de hoogte van de dagelijkse gang van zaken te stellen. Dat zij dit waarderen, merken we. Mooi geschreven kaarten, vrolijke bossen bloemen en heerlijke bonbons. We zijn heel blij met deze blijken van waardering.”

Hoop

Monique: “We hopen dat het blijft bij het huidige aantal besmettingen en snel corona buiten de deur zetten. Dat het blijft bij deze ene besmettingsgolf. Gelukkig zijn er vaccins. Het effect van één prik is al zichtbaar. Collega’s die al één keer zijn gevaccineerd zijn minder ziek dan de collega’s die nog geen vaccinatie hebben gehaald. Zeker is dat we als team, door deze crisis sterker uit de strijd komen. En dat is iets dat we vast houden in betere tijden.”

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...