Actueel

Nieuw September woonhuis Apeldoorn opent dit voorjaar

14
Jan
2020
Nieuws

Aan de Kelvinstraat in Apeldoorn ontstaat een mooi woonhuis voor ouderen met dementie. Wonen bij September creëert hier een woonhuis, waar dit voorjaar 24 ouderen hun intrek kunnen nemen. Het gebouw staat er inmiddels, en de komende maanden wordt er gewerkt aan de afwerking en de sfeervolle aankleding van het woonhuis.
 

Bewoning vanaf medio april 

De bouwsteigers zijn onlangs verwijderd en het prachtige mozaïek van beeldend kunstenares Gaby Bovelander is weer teruggeplaatst in de gevel. Dit kunstwerk is bij de sloop bewaard gebleven en nu weer duidelijk zichtbaar. Naar verwachting zullen vanaf april 2020 de eerste bewoners kunnen genieten van hun nieuwe woonhuis. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het huis heeft op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben openslaande deuren naar tuin en terras zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.  
 

Thuisgevoel

Het huis aan de Kelvinstraat is het tweede September woonhuis in Apeldoorn. Aan de Loolaan bevindt zich ook al een woonhuis waar ouderen met dementie de dag leven zoals zij dat graag wensen. Ook in het nieuwe woonhuis hebben bewoners ieder een appartement en kunnen ze hun eigen meubels meenemen. Hierdoor is het appartement herkenbaar, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie over het nieuwe woonhuis op www.wonenbijseptember.nl.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...