Actueel

Wonen bij September viert bereiken hoogste punt Apeldoorn Kelvinstraat

19
Sep
2019
Nieuws

Afgelopen woensdag vierde Wonen bij September het hoogste punt van de bouw van het nieuwe woonhuis aan de Kelvinstraat in Apeldoorn. Wethouder van de gemeente Apeldoorn Detlev Cziesso en Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September hesen samen de vlag. Dit gebeurde onder toeziend oog van buurtbewoners en andere belangstellenden. 

De aanwezigen hadden de mogelijkheid om een kijkje binnen de bouwhekken te nemen, rond het woonhuis te lopen en te ervaren waar September haar volgende woonhuis zal openen.  

Bewoning vanaf voorjaar 2020 

De bouw van het nieuwe woonhuis van September wordt gerealiseerd in samenwerking met Arcom, Nikkels, Thuismakers en BAB-Apeldoorn. Vanaf april 2020 kunnen 24 ouderen met dementie hun intrek nemen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is. Het huis heeft op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben openslaande deuren naar tuin en terras zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.  

Een thuisgevoel 

De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 40 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is. Net zoals thuis, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen. Ouderen leven bij September de dag zoals zij dat graag zelf willen. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...