Actueel

NLdoet September Twello al voor start groot succes

13
Maa
2019
Nieuws

De bewoners en medewerkers van September Twello hebben al voordat het weekend van NLdoet is begonnen een warm gevoel overgehouden aan de landelijke vrijwilligersactie. Na een oproep aan mensen in de omgeving en familie van de bewoners om te komen helpen, was de aandacht en het aanbod van hulp en donaties overweldigend. Ondernemers, bedrijven, organisaties en familieleden uit de regio maken deze NLdoet nu al een groot succes door hun inspanningen en sponsoring.

Ondernemers en bedrijven uit regio gul voor ouderen met dementie Twello

‘We hebben al zoveel geweldige zaken toegezegd gekregen’, zegt José Driessen, leidinggevende van het woonhuis voor ouderen met dementie op het landgoed ‘t Hunderen in Twello. ‘Zo vult Kwekerij Hartink de bloembakken met perkplanten en is de firma Wijnbergen Sportbouw (Heerde) nu al bezig om het tennisnet op de tennisbaan te repareren. Een medewerker is hiervoor zelfs al twee keer langs geweest.’

Meer dan twintig vrijwilligers steken zaterdag handen uit mouwen

En dat is zeker niet het enige wat September Twello zaterdag 16 maart aan hulp kan verwachten. Tuinen van Bosch uit Twello borstelt de tennisbaan en Benno van t Spijker (de vaste klussenman in het woonhuis) helpt de gehele dag vrijwillig mee. Ook levert hij gereedschap en materialen voor alle klussen die de maar liefst 22 vrijwilligers (veelal familieleden van bewoners, vrienden en collega's) zaterdag uitvoeren.

De ondernemers uit de buurt denken ook aan de inwendige mens: ‘Het is geweldig. De lunch voor de vrijwilligers en de bewoners krijgen we ook van ondernemers. Groenten en fruit krijgen we van firma van Hees, onze vaste slager Buurman sponsort de knakworsten en Horesca Lieferink de kroketten. Medewerkers van de keuken van café de Hamer maken alles voor ons klaar. Prachtig!’

September Twello

Bij September Twello wonen ouderen met dementie. Ook tijdens NLdoet komend weekend kunnen de bewoners, zoals altijd, zelf helpen met de klussen. ‘Bij September staan leefplezier en zelfredzaamheid centraal. Veel bewoners leveren graag hun bijdrage aan de klussen voor hun huis en het lenteklaar maken van de tuin’, zegt Driessen.

Persuitnodiging 

Wij nodigen u van harte uit om zaterdag aanwezig te zijn bij de dag van NLdoet bij September Twello. U kunt hiervoor contact opnemen met: 
Cristel van der Veen – 088 572 18 11 –  communicatie@wonenbijseptember.nl
José Driessen – 06 27 34 85 48 – jose.driessen@wonenbijseptember.nl

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...