Actueel

Oldtimersdag op Stoutenburg

09
Mei
2022
Nieuws


Bevrijdingsdag is op September Stoutenburg, op bijzondere wijze gevierd. Er werd een ‘Oldtimersdag’ georganiseerd voor bewoners en familie. Prachtige oldtimers parkeerden er voor de deur die dag. Onze bewoners mochten instappen voor een ritje.

Een bewoonster van September Stoutenburg houdt haar hele leven al van mooie snelle auto’s. Ze bleek op haar zeventigste zelfs nog een rondje op het circuit in Zandvoort te hebben gereden! Op onze vraag wat haar passie is, antwoordt ze met een brede glimlach: “Auto’s en racen!” Aan het denken gezet door haar verhaal, borrelde al snel het idee op om iets leuks te organiseren. Dat niet iedereen wil racen snappen we, maar hoe leuk zou het zijn om een ritje in een mooie auto te kunnen maken voor alle bewoners? Oldtimerclub Leusden was snel gebeld en bleek net zo enthousiast!

Oldtimersdag

Op 5 mei reden de mooiste oldtimers het landgoed op en parkeerden voor de deur van het kasteel. Dát leverde mooie plaatjes op! En het werd nog veel mooier, want iedereen die wilde, mocht mee voor een ritje! Al toeterend werden de rondjes gereden.

Het liefst eentje in een mooie felle kleur en hij moet natuurlijk ook hard kunnen rijden

Alleen de auto’s bewonderen kon natuurlijk ook. Er heerste een feestelijke stemming. Onder de gehesen vlag stond een poffertjeskraam en er kon een ijsje worden gegeten bij het ijscokarretje. De bewoonster die zo van auto’s houdt vond het geweldig! Vooraf vroegen we haar met welke oldtimer ze mee wilde rijden. “Het liefst eentje in een mooie felle kleur en hij moet natuurlijk ook hard kunnen rijden” vertelde ze toen met pretoogjes. En dat is helemaal goed gekomen. Wat een fantastische dag. Alle bewoners, medewerkers, familie en ook de chauffeurs van de Oldtimersclub Leusden hebben genoten! Doe ons nog zo’n Bevrijdingsdag!

Koningsdag

Naast deze feestelijke Bevrijdingsdag waren er meer activiteiten op Stoutenburg. Koningsdag werd goed gevierd. Orkest Lisiduna streek neer in de achtertuin onder de veranda. Onder leiding van dirigent Cees Coenen werd een prachtig concert gegeven voor alle bewoners. Fluit, saxofoon, trompet en nog veel meer instrumenten werden bespeeld en zorgden voor heerlijke meezingnummers. “Zij hebben wel een klein feestje verdiend na de afgelopen twee jaar” moet het orkest gedacht hebben. Wat fijn om weer samen muziek te kunnen maken en mee te kunnen zingen!

Hollandse dag

Op 29 april werd er een Hollandse dag georganiseerd. Onder het genot van een kopje koffie klonk het volkslied. In de Serre en in de tuin speelde de Orgelman Hollandse meezingers voor alle bewoners. Verder waren er Oudhollandse spelletjes en een speurtocht in de tuin.

Kranslegging

Op 4 mei maakte medewerker Jacky een mooie groene krans. Samen met de bewoners werden de bloemen op de krans bevestigd. Om te herdenken en ook stil te staan bij alles wat er nu in de wereld gebeurd, werd de krans samen met de bewoners bij de vlag in de achtertuin gelegd.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...