Actueel

Om niet te vergeten: bijzondere kennismaking met een nieuwe bewoner

07
Apr
2021
Blog

Ik ging op huisbezoek, grote vrijstaande woning in het midden des lands. De deur werd geopend door een kwieke dame, die mij hartelijk welkom heette. Aan haar tongval bespeurde ik meteen dat wij uit dezelfde omgeving kwamen, en mijn vermoeden werd vol enthousiasme bevestigd..... allebei uit Heerlen, hoe bestaat het!

De helft van het gesprek werd dan ook in onvervalst dialect gevoerd, zo leuk hoe ‘eigen’ dat meteen voelde. En hoe dankbaar ben ik dat ik op deze bijzondere wijze de warme zorg van Wonen bij September bij deze lieftallige dame mocht toelichten. We bespraken het Leefplezierplan en alle ins and outs en vragen rondom haar aanstaande verhuizing. Ze liet meerdere malen blijken er veel zin in te hebben, en het feit dat ze af en toe Limburgs dialect met mij kon praten zal daar vast een klein steentje aan bijgedragen hebben. 

De dochters waren tevreden en blij voor hun lieve moeder. En ik zat de hele weg naar huis met een smile van oor tot oor, wetende dat zij nu met een gerust hart haar laatste verhuizing kan gaan voorbereiden. Mooi werk, en vandaag weer veel blije mensen! 

Deze post werd eerder geplaatst door Estelle Dabekaussen op LinkedIn. Zij is leidinggevende van het woonhuis in Muiden en werkt zoals alle leidinggevenden mee in de zorgdiensten in het woonhuis.

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...