Actueel

Overname woonzorgorganisatie Van Hollant door Wonen bij September 

19
Jan
2021
Nieuws

Van Hollant biedt met de ontwikkeling van een vijftal zorgvilla’s in Noord-Holland zorgappartementen aan waar ouderen zelfstandig wonen met de beschikking over 24-uurs persoonlijke zorg en dienstverlening. Kenmerkend aan Van Hollant is dat zij zowel bewoners met psychogeriatrische klachten, als bewoners met somatische klachten huisvest. Om deze vorm van zorg in de toekomst voor meer bewoners mogelijk te maken, is Van Hollant per 15 januari overgenomen door Orpea Groep en Wonen bij September. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de overname reeds goedgekeurd. 

De impact

De overname heeft geen invloed op het wooncomfort van en de te verlenen zorg aan bewoners van de huidige zorgvilla’s. Het zorgaanbod blijft gelijk en zowel de huidige medewerkers als het management blijven behouden. Hiermee wordt de continuïteit en huidige kwaliteit van Van Hollant volledig gewaarborgd. 

Samen sterker

Van Hollant is er trots op dat zij met deze stap behoort tot een grote organisatie welke een belangrijke positie op de markt voor particuliere ouderenzorg inneemt. Met de enorme schat aan kennis, ervaring en internationale slagkracht die Orpea Groep met zich meebrengt, kan Van Hollant de reeds ingezette uitrol van haar concept naar nieuwe zorgvilla’s versneld en meer beheerst uitvoeren. De woonzorgorganisatie staat bekend als een voorloper in vraag gestuurde zorg en dienstverlening. Een uniek concept wat de afgelopen jaren in gezamenlijkheid met medewerkers, bewoners en verwanten is doorontwikkeld.  

Orpea Groep

Orpea Groep is een Franse zorgorganisatie met locaties in Europa, gespecialiseerd in zorghuisvesting voor ouderen. Zij zijn aan het uitbreiden in Nederland en actief met haar labels Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, Wonen bij September en Woonzorgnet.

Wonen bij September

Net als Van Hollant heeft Wonen bij September kleinschalige woonhuizen voor ouderen waar liefdevolle zorg, warmte en persoonlijke aandacht voorop staan. Wonen bij September bestaat momenteel uit 15 woonhuizen verspreid over heel Nederland. 

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...