Actueel

Plannen woonhuis September Ede goed ontvangen

15
Mei
2018
Nieuws

Tijdens de informatieavond dinsdag in Ede in de ReeHorst zijn de plannen voor het woonhuis van September in de historische 'Villa Richmond' aan de Stationsweg gepresenteerd. Omwonenden en geïnteresseerden konden vragen stellen, de maquette bekijken en tijdens een korte presentatie werd de visie op wonen en zorg bij September toegelicht. 

De Villa Richmond wordt zelf in oude staat hersteld, nadat het pand eerder door brand verwoest is. Daarbij komt er een uitbouw in de vorm van een vleugel bij de villa, zodat er voldoende ruimte is voor de bewoners om te wonen, maar ook huiskamers om familie en andere bezoekers in te ontvangen, leuke dingen te doen en rustig te kunnen genieten. In totaal zullen er in het herstelde deel en in de nieuwbouw vanaf medio 2019 twintig mensen kunnen wonen, allemaal ouderen met geheugenproblemen.  

Op de informatieavond waren veel aanwezigen met verschillende interesses: natuurlijk mensen en familie van mensen met een geheugenprobleem, maar ook buurtbewoners, die benieuwd waren naar de plannen en blij zijn dat het pand weer in oude staat wordt hersteld en een maatschappelijk relevante functie krijgt. Daarnaast waren er ook mensen die hebben aangegeven bij September te willen werken of geïnteresseerden die vrijwilligerswerk willen doen in het woonhuis. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor wonen, werken of, maar was u niet in de gelegenheid om de informatieavond bij te wonen? Mail dan naar Martine van Pernis

Terug naar overzicht

Zoek op trefwoord...